Varkensstoofpotje

Vandaag maken we een stoofpotje van varkensvlees. Stoofvlees: typisch winters en met een lekkere bbq-touch, gerookte paprika en op het eind wat gerookte bbq-saus erdoor. De draad van varkensstoofvlees heeft een malsere structuur, waardoor het minder lang gaart dan rundvlees. Varkensstoofvlees wordt uit de magere, malse stukken van het varken gesneden, met name de schouder of de nek. Varkensstoofvlees is doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 paprika’s rood geel en groen
  • 1 grote ui
  • 750 gram varkensstoofvlees
  • 1 el dijonmosterd
  • 3 el appel/peerstroop
  • 1 plakontbijtkoek
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes laurier
  • 200 ml water
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 300 gram wortel

Bereiding

  • Was de paprika’s en leg ze direct boven het hete vuur aan de zijkanten.
  • Plaats de gietijzeren ketel in het midden, zodat deze kan opwarmen.
  • Snipper een uitje en fruit deze met 50 gram boter in de ketel
  • Snijd het vlees, peper en zout dit en rol het in bloem
  • Doe het vlees in de ketel nadat de ui gefruit is.
  • Voeg er 1 eetlepel dijon mosterd, 3 flinke eetlepels appel-peer stroop, een plak ontbijtkoek (in blokjes), 4 takjes tijm, 3 takjes laurier, 200 ml water waarin 2 runderbouillon blokjes in zijn opgelost en een Leffe bruin aan toe.
  • Breng het aan de kook op direct vuur en verplaats het dan weer naar de indirecte zone.
  • Laat dit 3 uur garen op de bbq
  • De paprika’s doe je in een ziplock zak en wacht je tot ze zijn afgekoeld.
  • Ondertussen snijd je 300 gram wortel in plakjes
  • Ontdoe de paprika’s van het vel en snijd het vlees in stukjes.
  • Voeg de wortel en de paprika na ongeveer 1,5u garen toe aan het vlees.
  • Voeg op t eind nog 3 eetlepels smoked bbq saus toe voor een sticky en smokey effect
  • Geniet ervan!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Varkensstoofpotje

Vandaag maken we een stoofpotje van varkensvlees. Stoofvlees: typisch winters en met een lekkere bbq-touch, gerookte paprika en op het eind wat gerookte bbq-saus erdoor. De draad van varkensstoofvlees heeft een malsere structuur, waardoor het minder lang gaart dan rundvlees. Varkensstoofvlees wordt uit de magere, malse stukken van het varken gesneden, met name de schouder of de nek. Varkensstoofvlees is doorgaans twee dagen houdbaar in de koelkast.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd3 uur 30 min
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Stoven, Varken
Porties: 4

Ingrediënten

  • 3 paprika’s rood geel en groen
  • 1 grote ui
  • 750 gram varkensstoofvlees
  • 1 el dijonmosterd
  • 3 el appel/peerstroop
  • 1 plakontbijtkoek
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes laurier
  • 200 ml water
  • 2 blokjes runderbouillon
  • 300 gram wortel

Instructies

  • Was de paprika’s en leg ze direct boven het hete vuur aan de zijkanten.
  • Plaats de gietijzeren ketel in het midden, zodat deze kan opwarmen.
  • Snipper een uitje en fruit deze met 50 gram boter in de ketel
  • Snijd het vlees, peper en zout dit en rol het in bloem
  • Doe het vlees in de ketel nadat de ui gefruit is.
  • Voeg er 1 eetlepel dijon mosterd, 3 flinke eetlepels appel-peer stroop, een plak ontbijtkoek (in blokjes), 4 takjes tijm, 3 takjes laurier, 200 ml water waarin 2 runderbouillon blokjes in zijn opgelost en een Leffe bruin aan toe.
  • Breng het aan de kook op direct vuur en verplaats het dan weer naar de indirecte zone.
  • Laat dit 3 uur garen op de bbq
  • De paprika’s doe je in een ziplock zak en wacht je tot ze zijn afgekoeld.
  • Ondertussen snijd je 300 gram wortel in plakjes
  • Ontdoe de paprika’s van het vel en snijd het vlees in stukjes.
  • Voeg de wortel en de paprika na ongeveer 1,5u garen toe aan het vlees.
  • Voeg op t eind nog 3 eetlepels smoked bbq saus toe voor een sticky en smokey effect
  • Geniet ervan!