Spaanse Paella met kippendij en garnalen

Het is weer zomer dus tijd voor wat zomerse en mediterraanse gerechten. Eerder maakte ik al een aantal zomerse Griekse recepten, vandaag maak ik een Spaans gerecht : paella. Paella bestaat er in vele soorten en maten en verschilt per regio in Spanje. Ik maak een basis paella met kip (dij in dit geval) en garnalen. Ik gebruik een kruidenmix die ik in Barcelona heb gekocht in Mercat de la Boqueria. Verder kocht ik een echte paella pan, plaatstaal voor op de BBQ, hij heeft een diameter van 46cm. Hij past dus net op mijn 57 cm Weber.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 8 kippendijen liefst zonder bot
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 gram paella rijst
  • 500 gram gamba’s zonder darm ;-
  • 200 gram erwten
  • 3 tomaten in blokjes gesneden
  • Peper en zout
  • 3 dl Witte wijn
  • 1,2 l kippenboullion
  • Paella kruidenmix
  • 2 limoenen

Bereiding

  • Ik laat de barbecue op een temperatuur van ongeveer 200 graden komen. Ik maak een gelijkmatig vuurbed.
  • Ik plaats de paella pan op de BBQ en laat deze warm worden met wat olijfolie erin.
  • Eerst bak ik de kip en en dan de garnalen, niet helemaal gaar, maar wel aangebakken. De kip kruid ik met peper en zout.
  • Dan haal ik het vlees en de garnalen uit de pan en bewaar deze in een kom.
  • Als er te veel vocht in de pan zit, doe ik dat eruit. Dat kan als je bijvoorbeeld diepvriesgarnalen hebt.
  • Dan doe ik weer wat olie in de pan en bak de paprika, de ui en de knoflook aan.
  • Daarna voeg ik de tomaten toe en bak ik deze ook.
  • Dan doe ik alle rijst in de pan, roerbakken, en voeg ik 3 eetlepels kruidenmix toe.
  • Na een paar minuten blus ik het geheel met de witte wijn
  • Dan de erwten toevoegen, vlees en vis toevoegen. Dan stopt ook het roeren in de pan.
  • Ik voeg hete bouillon toe, tot 0,5-1 cm boven de rijst en laat dit in de rijst trekken. Is het vocht in getrokken, doe ik dat opnieuw, totdat de rijst geen vocht meer opneemt.
  • Rijst moet minimaal 17 minuten koken
  • Dan is de paella klaar.
  • Ik knijp 1 limoentje uit boven de paella, dat geeft een zuurtje aan het geheel.
  • De 2e limoen snijd ik in kleine partjes en leg ik op de paella
  • Zout de paella nog bij indien nodig.
  • Aluminiumfolie eroverheen en 15 minuten wachten
  • Laat het smaken!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Spaanse Paella met kippendij en garnalen

Het is weer zomer dus tijd voor wat zomerse en mediterraanse gerechten. Eerder maakte ik al een aantal zomerse Griekse recepten, vandaag maak ik een Spaans gerecht : paella. Paella bestaat er in vele soorten en maten en verschilt per regio in Spanje. Ik maak een basis paella met kip (dij in dit geval) en garnalen. Ik gebruik een kruidenmix die ik in Barcelona heb gekocht in Mercat de la Boqueria. Verder kocht ik een echte paella pan, plaatstaal voor op de BBQ, hij heeft een diameter van 46cm. Hij past dus net op mijn 57 cm Weber.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Trefwoord: Direct, Gevogelte, Schaaldieren
Porties: 8

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 8 kippendijen liefst zonder bot
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 gram paella rijst
  • 500 gram gamba’s zonder darm ;-
  • 200 gram erwten
  • 3 tomaten in blokjes gesneden
  • Peper en zout
  • 3 dl Witte wijn
  • 1,2 l kippenboullion
  • Paella kruidenmix
  • 2 limoenen

Instructies

  • Ik laat de barbecue op een temperatuur van ongeveer 200 graden komen. Ik maak een gelijkmatig vuurbed.
  • Ik plaats de paella pan op de BBQ en laat deze warm worden met wat olijfolie erin.
  • Eerst bak ik de kip en en dan de garnalen, niet helemaal gaar, maar wel aangebakken. De kip kruid ik met peper en zout.
  • Dan haal ik het vlees en de garnalen uit de pan en bewaar deze in een kom.
  • Als er te veel vocht in de pan zit, doe ik dat eruit. Dat kan als je bijvoorbeeld diepvriesgarnalen hebt.
  • Dan doe ik weer wat olie in de pan en bak de paprika, de ui en de knoflook aan.
  • Daarna voeg ik de tomaten toe en bak ik deze ook.
  • Dan doe ik alle rijst in de pan, roerbakken, en voeg ik 3 eetlepels kruidenmix toe.
  • Na een paar minuten blus ik het geheel met de witte wijn
  • Dan de erwten toevoegen, vlees en vis toevoegen. Dan stopt ook het roeren in de pan.
  • Ik voeg hete bouillon toe, tot 0,5-1 cm boven de rijst en laat dit in de rijst trekken. Is het vocht in getrokken, doe ik dat opnieuw, totdat de rijst geen vocht meer opneemt.
  • Rijst moet minimaal 17 minuten koken
  • Dan is de paella klaar.
  • Ik knijp 1 limoentje uit boven de paella, dat geeft een zuurtje aan het geheel.
  • De 2e limoen snijd ik in kleine partjes en leg ik op de paella
  • Zout de paella nog bij indien nodig.
  • Aluminiumfolie eroverheen en 15 minuten wachten
  • Laat het smaken!