Spaans inktvisstoofpotje met rijst

Het weer is weer iets kouder deze week, daarom vind ik het leuk om weer eens een stoofpotje te maken. Dit keer met baby-octopusjes, sommige mensen vinden deze taai, maar als je ze goed bereidt dan zijn het heerlijke zachte beestjes. Bereiding dit is keer is inktvisjes bakken en daarna mee stoven in het stoofpotje. Voordeel van dit stoofpotje, overigens ook van andere weekdier-stoofpotjes is dat ze niet zo lang hoeven stoven. Ik serveerde het stoofpotje met rijst. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 750 gram baby octopusjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • Blaadjes van een plant basilicum
  • 250 ml witte wijn droog
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 wortels
  • 1 venkelknol
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 eetlepels bloem

Bereiding

  • Ik begin met het fijn snipperen van de ui, de knoflook en de blaadjes van de basilicum
  • Daarna snijd ik de kerstomaatjes, wortels en venkel in plakken.
  • Ik maak de barbecue aan met een directe en indirecte zone op ongeveer 175 graden
  • Ik neem een skillet en bak de octopusjes in wat olijfolie. Let op, de octopusjes gaan krimpen. Bak ze niet te lang, want dan worden ze taai. Denk je dat ze gereed zijn, haal ze dan uit de skillet.
  • Daarna bak ik de uiensnippers glazig in de skillet. Zijn ze klaar, dan voeg je ze bij de octopusjes.
  • Daarna ga ik over naar de dutch oven. In een beetje olie bak ik de rest van de groenten. Daarna voeg ik de ui toe.
  • Ik voeg de bloem toe er roer het goed door.
  • Daarna volgt de wijn en de octopusjes. Ik roer het goed door en laat het 30 minuten pruttelen.
  • Daarna proef je en voeg je zout en peper toe naar smaak.
  • Roer de basilicum erdoor en serveer met rijst.
  • Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Spaans inktvisstoofpotje met rijst

Het weer is weer iets kouder deze week, daarom vind ik het leuk om weer eens een stoofpotje te maken. Dit keer met baby-octopusjes, sommige mensen vinden deze taai, maar als je ze goed bereidt dan zijn het heerlijke zachte beestjes. Bereiding dit is keer is inktvisjes bakken en daarna mee stoven in het stoofpotje. Voordeel van dit stoofpotje, overigens ook van andere weekdier-stoofpotjes is dat ze niet zo lang hoeven stoven. Ik serveerde het stoofpotje met rijst. Heerlijk!
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Trefwoord: Stoven, Weekdier
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 750 gram baby octopusjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • Blaadjes van een plant basilicum
  • 250 ml witte wijn droog
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 wortels
  • 1 venkelknol
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 eetlepels bloem

Instructies

  • Ik begin met het fijn snipperen van de ui, de knoflook en de blaadjes van de basilicum
  • Daarna snijd ik de kerstomaatjes, wortels en venkel in plakken.
  • Ik maak de barbecue aan met een directe en indirecte zone op ongeveer 175 graden
  • Ik neem een skillet en bak de octopusjes in wat olijfolie. Let op, de octopusjes gaan krimpen. Bak ze niet te lang, want dan worden ze taai. Denk je dat ze gereed zijn, haal ze dan uit de skillet.
  • Daarna bak ik de uiensnippers glazig in de skillet. Zijn ze klaar, dan voeg je ze bij de octopusjes.
  • Daarna ga ik over naar de dutch oven. In een beetje olie bak ik de rest van de groenten. Daarna voeg ik de ui toe.
  • Ik voeg de bloem toe er roer het goed door.
  • Daarna volgt de wijn en de octopusjes. Ik roer het goed door en laat het 30 minuten pruttelen.
  • Daarna proef je en voeg je zout en peper toe naar smaak.
  • Roer de basilicum erdoor en serveer met rijst.
  • Smakelijk!