Smores met witte chocolade en nootjes

S’mores is een typische Amerikaanse/Canadese kampvuurtraktatie wat gegeten wordt na het hoofdgerecht. Het originele recept is een (graham) koekje waartussen een geroosterde marshmellow en wat chocolade zit. In dit recept maak ik een s’mores dip met nootjes in een skillet. Smullen maar!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 reep witte chocolade met hele hazelnootjes
  • Handjevol walnoten
  • 5 Zaanse-kermis koekjes of vergelijkbaar
  • 20-25 witte marshellows
  • Vloeibare boter

Bereiding

  • Neem een skillet en smeer de bodem en wanden in met vloeibare boter
  • Doe in een kommetje de 5 koekjes en de witte chocolade. Doe alles in stukjes en vermeng goed met elkaar.
  • Doe de koekjes en chocolade op de bodem van de skillet en zet de marshmellows er bovenop.
  • Zet het geheel op de barbecue. Afhankelijk van je temperatuur duurt het 20-30 minuten. Ik gebruik indirecte warmte en een deksel.
  • Als je na 10-15 minuten ziet dat de marshmellows beginnen te smelten, dan doe je de walnootjes erop.
  • Het is klaar als het goed uitziet en niet aan het verbranden is. 😉
  • Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Smores met witte chocolade en nootjes

S’mores is een typische Amerikaanse/Canadese kampvuurtraktatie wat gegeten wordt na het hoofdgerecht. Het originele recept is een (graham) koekje waartussen een geroosterde marshmellow en wat chocolade zit. In dit recept maak ik een s’mores dip met nootjes in een skillet. Smullen maar!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans, Canadees, Mexicaans
Trefwoord: Marshmellows
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 reep witte chocolade met hele hazelnootjes
  • Handjevol walnoten
  • 5 Zaanse-kermis koekjes of vergelijkbaar
  • 20-25 witte marshellows
  • Vloeibare boter

Instructies

  • Neem een skillet en smeer de bodem en wanden in met vloeibare boter
  • Doe in een kommetje de 5 koekjes en de witte chocolade. Doe alles in stukjes en vermeng goed met elkaar.
  • Doe de koekjes en chocolade op de bodem van de skillet en zet de marshmellows er bovenop.
  • Zet het geheel op de barbecue. Afhankelijk van je temperatuur duurt het 20-30 minuten. Ik gebruik indirecte warmte en een deksel.
  • Als je na 10-15 minuten ziet dat de marshmellows beginnen te smelten, dan doe je de walnootjes erop.
  • Het is klaar als het goed uitziet en niet aan het verbranden is. 😉
  • Smakelijk!