Pulled pork North Carolina style

Pulled pork komt uit North Carolina. Daarom gaan we in dit recept de meest pure vorm daarvan maken. De schouder wordt indirect gegaard, in één keer, met alleen de toevoeging van rookhout. Als het vlees gereed is mengen we het vlees met een lekkere zure saus en maken we er een lekker broodjes ervan.
12 uur
Totale tijd 9 uur

Ingrediënten

Rub:

  • 3 eetlepels zout
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 4 eetlepels zwarte peper vers gemalen

Azijnsaus:

  • 180 ml appelciderazijn
  • 90 ml water
  • 1 eetlepels suiker
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1 eetlepels zwarte peper versgemalen
  • 1/2 eetlepels chilivlokken

Verder:

  • 2 blokjes hickory hout
  • 12 broodjes met sesamzaadjes
  • Coleslaw
  • Sla
  • Plakken augurken
  • 1,5-2 kg varkensschouder

Bereiding

  • Maak eerst de rub in een kommetje klaar
  • Dep de schouder af met keukenpapier totdat deze droog is
  • Rub de schouder en wikkel deze in vershoudfolie
  • Laat de rub in de schouder trekken, in de koelkast, minimaal 12 uur
  • Maak je smoker klaar voor roken op 107-121 graden (indirect)
  • Voeg rookhout naar keuze toe, ik kies een krachtiger rookhout, in dit geval hickory, twee blokjes is voldoende
  • Leg de schouder, zonder folie, met het vet omhoog op het rooster
  • Rook het vlees tot een kerntemperatuur van 93 graden, dit kan 8u duren
  • Haal het vlees van het rooster en dek af met aluminiumfolie (niet inwikkelen want dan wordt de bark zacht). Laat het 20 minuten liggen.
  • Maak ondertussen de azijnsaus, voeg alle ingrediënten samen en roer totdat alle kristallen zijn opgelost
  • Pull het vlees in een kom en voeg de azijnsaus toe (je hebt niet alles nodig, het moet geen soep worden)
  • Dan maken we het broodje. Bak/grill de broodjes kort af.
  • Beleg het broodje met wat sla en pulled pork
  • Laat wat coleslaw uitlekken en leg dit op het broodje
  • Voeg nog wat slices augurk toe
  • Smullen maar!!!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Pulled pork North Carolina style

Pulled pork komt uit North Carolina. Daarom gaan we in dit recept de meest pure vorm daarvan maken. De schouder wordt indirect gegaard, in één keer, met alleen de toevoeging van rookhout. Als het vlees gereed is mengen we het vlees met een lekkere zure saus en maken we er een lekker broodjes ervan.
12 uur
Totale tijd9 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Indirect, Roken, Varken
Porties: 10

Ingrediënten

Rub:

  • 3 eetlepels zout
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 4 eetlepels zwarte peper vers gemalen

Azijnsaus:

  • 180 ml appelciderazijn
  • 90 ml water
  • 1 eetlepels suiker
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1 eetlepels zwarte peper versgemalen
  • 1/2 eetlepels chilivlokken

Verder:

  • 2 blokjes hickory hout
  • 12 broodjes met sesamzaadjes
  • Coleslaw
  • Sla
  • Plakken augurken
  • 1,5-2 kg varkensschouder

Instructies

  • Maak eerst de rub in een kommetje klaar
  • Dep de schouder af met keukenpapier totdat deze droog is
  • Rub de schouder en wikkel deze in vershoudfolie
  • Laat de rub in de schouder trekken, in de koelkast, minimaal 12 uur
  • Maak je smoker klaar voor roken op 107-121 graden (indirect)
  • Voeg rookhout naar keuze toe, ik kies een krachtiger rookhout, in dit geval hickory, twee blokjes is voldoende
  • Leg de schouder, zonder folie, met het vet omhoog op het rooster
  • Rook het vlees tot een kerntemperatuur van 93 graden, dit kan 8u duren
  • Haal het vlees van het rooster en dek af met aluminiumfolie (niet inwikkelen want dan wordt de bark zacht). Laat het 20 minuten liggen.
  • Maak ondertussen de azijnsaus, voeg alle ingrediënten samen en roer totdat alle kristallen zijn opgelost
  • Pull het vlees in een kom en voeg de azijnsaus toe (je hebt niet alles nodig, het moet geen soep worden)
  • Dan maken we het broodje. Bak/grill de broodjes kort af.
  • Beleg het broodje met wat sla en pulled pork
  • Laat wat coleslaw uitlekken en leg dit op het broodje
  • Voeg nog wat slices augurk toe
  • Smullen maar!!!