Lamskroon met kruidenkorst

Het is vandaag koningsdag! Wat past er nou mooier bij het vieren van onze koning dan het maken van een mooie kroon! Het is ook nog lente, dus we maken deze lekker van lam. Een mooi lamsrack met een kruidenkorst en een zelfgemaakte honing-mosterd saus. Inspiratie voor dit gerecht deed ik op afgelopen zomer toen ik samen met Jay’s BBQ kookte op het Ultieme Beer & BBQ Experiment
Voorbereidingstijd 2 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 2 uur 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 stuks lamracks
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rosemarijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel olijfolie
  • 50 gram panko
  • 30 gram walnoten
  • 20 ml honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 20 ml olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • Gemalen zeezout
  • Gemalen zwarte peper
  • Sesamolie
  • Hickory rookhout

Instructies

Voorbereiding

  • Smeer de lamsrackjes in met sesamolie
  • Pers de knoflook en smeer de lamsrackjes daarmee in
  • Verwijder daarna de knoflook weer
  • Peper en zout de lamsrackjes daarna
  • Doe de rackjes in een ziplock zak en laat ze 2u marineren

Kruidenkorst

  • Ik gebruik een blender om de kruidenkorst te maken
  • Voeg de takjes tijm, rosemarijn, panko, walnoten, zout en 1 theelepel olijfolie bij elkaar
  • Zet de blender aan en zie een mooie kruidenkorst ontstaan

Honingsaus

  • Meng de 20ml olijfolie, 20ml honing, ½ theelepel zout en theelepels mosterd door elkaar

Bereiding

  • Laat de racks op kamertemperatuur komen
  • Bereid de barbecue voor met een zone voor directe hitte en indirecte hitte, ongeveer 150 graden keteltemperatuur is een mooie temperatuur. Ik kies voor een indeling waarbij ik aan twee kanten direct vuur heb en in het midden indirect.
  • Doe aluminiumfolie om alle botjes heen
  • Grill dan de lamsrackjes aan beide kanten zodat er een mooi grillpatroon ontstaat
  • Verwijder dan de aluminiumfolie
  • Vouw de botjes van de twee rackjes mooi in elkaar, hierdoor staan ze rechtop en laat de rackjes garen tot een kerntemperatuur van 51 graden, uiteraard mag je een paar graden minder of meer (kwestie van smaak)
  • Haal de lamsrackjes van de barbecue
  • Smeer ze nog een beetje in met sesamolie
  • Rol ze door een bedje van kruidenkorst
  • Druppel een beetje saus erover
  • Dek nog 10 minuten af onder aluminiumfolie
  • Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Lamskroon met kruidenkorst

Het is vandaag koningsdag! Wat past er nou mooier bij het vieren van onze koning dan het maken van een mooie kroon! Het is ook nog lente, dus we maken deze lekker van lam. Een mooi lamsrack met een kruidenkorst en een zelfgemaakte honing-mosterd saus. Inspiratie voor dit gerecht deed ik op afgelopen zomer toen ik samen met Jay’s BBQ kookte op het Ultieme Beer & BBQ Experiment
Voorbereidingstijd2 uur 20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd2 uur 50 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Direct, Indirect, Lam
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 stuks lamracks
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rosemarijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel olijfolie
  • 50 gram panko
  • 30 gram walnoten
  • 20 ml honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 20 ml olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • Gemalen zeezout
  • Gemalen zwarte peper
  • Sesamolie
  • Hickory rookhout

Instructies

Voorbereiding

  • Smeer de lamsrackjes in met sesamolie
  • Pers de knoflook en smeer de lamsrackjes daarmee in
  • Verwijder daarna de knoflook weer
  • Peper en zout de lamsrackjes daarna
  • Doe de rackjes in een ziplock zak en laat ze 2u marineren

Kruidenkorst

  • Ik gebruik een blender om de kruidenkorst te maken
  • Voeg de takjes tijm, rosemarijn, panko, walnoten, zout en 1 theelepel olijfolie bij elkaar
  • Zet de blender aan en zie een mooie kruidenkorst ontstaan

Honingsaus

  • Meng de 20ml olijfolie, 20ml honing, ½ theelepel zout en theelepels mosterd door elkaar

Bereiding

  • Laat de racks op kamertemperatuur komen
  • Bereid de barbecue voor met een zone voor directe hitte en indirecte hitte, ongeveer 150 graden keteltemperatuur is een mooie temperatuur. Ik kies voor een indeling waarbij ik aan twee kanten direct vuur heb en in het midden indirect.
  • Doe aluminiumfolie om alle botjes heen
  • Grill dan de lamsrackjes aan beide kanten zodat er een mooi grillpatroon ontstaat
  • Verwijder dan de aluminiumfolie
  • Vouw de botjes van de twee rackjes mooi in elkaar, hierdoor staan ze rechtop en laat de rackjes garen tot een kerntemperatuur van 51 graden, uiteraard mag je een paar graden minder of meer (kwestie van smaak)
  • Haal de lamsrackjes van de barbecue
  • Smeer ze nog een beetje in met sesamolie
  • Rol ze door een bedje van kruidenkorst
  • Druppel een beetje saus erover
  • Dek nog 10 minuten af onder aluminiumfolie
  • Smakelijk!