Oosterse surf en turf spies

De mensen die mijn recepten een beetje kennen weten dat ik relatief weinig oosterse gerechten maak. Vandaag maak ik deze surf en turf op spies met oosterse invloeden. We doen er gemarineerde blokken varkenshaas en tijgergarnalen aan, lekkere stukjes paprika en dan lekker grillen. Ik serveer het geheel met een kokos lemon-grass basmati rijst en nog gegrilde stukjes paprika. Ik adviseer je het vlees en vis minimaal 4u te laten marineren, dan krijgt het echt een goede smaak.
Voorbereidingstijd 5 uur 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas 2 stuks
  • 75 ml ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 2 tl verse zwarte peper
  • 12 tijgergarnalen
  • 0,5 el knoflookpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • Rijst ik gebruikte basmati kokos/lemongrass

Bereiding

  • Eerst dep ik het vlees af met keukenpapier en ik snijd de vetrandjes weg.
  • Dan snijd ik de varkenshaas in 16 stukken en ga ik de marinade maken.
  • De marinade maak ik door in een kom de ketjap, citroensap, honing, verse peper en de knoflookpoeder samen te voegen en goed te roeren.
  • Dan doe ik het vlees en de 12 tijgergarnalen in een ziplock zakje. Ik doe er de marinade bij, verdeel deze goed en zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in zit. Dan leg ik het zakje in de koeling en laat het 4-5 uur marineren.
  • Een half uur voordat je de spiesen wil grillen, neem je het vlees uit de koeling.
  • Ik maak de barbecue aan met een directe zone op een temperatuur van rond de 175 graden. Ik gebruik zelf grillgrates, daarmee kan ik grillen, zonder dat de marinade in het vuur valt. Een gewoon grillrooster is ook goed.
  • Ik was de paprika’s en snijd ze in stukken. Van elke kleur snijd ik 4 hoekstukken af, deze komen op de spiesen. De rest van de paprika snijd ik in reepjes.
  • Als de barbecue op temperatuur is grill ik de reepjes paprika, mij kost dit een minuutje of 20-25.
  • Ondertussen haal ik het vlees en de garnalen uit de marinade. Ik maak spiesen met elk 4 stukken vlees, 3 garnalen en elk een stuk rood, gele en groene paprika.
  • Als de paprika klaar is haal ik deze van de barbecue af.
  • Dan leg ik de spiesen erop. Bij mij kost het 20 minuten, ik probeer 5 minuten aan elke zijde.
  • In de tussentijd maak ik de rijst, snijd ik de paprika in blokjes en meng deze door de rijst.
  • En als de varkenshaas een kern van 62 heeft, haal ik de spiesen van de barbecue af en dien ik op!
  • Smakelijk!!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Oosterse surf en turf spies

De mensen die mijn recepten een beetje kennen weten dat ik relatief weinig oosterse gerechten maak. Vandaag maak ik deze surf en turf op spies met oosterse invloeden. We doen er gemarineerde blokken varkenshaas en tijgergarnalen aan, lekkere stukjes paprika en dan lekker grillen. Ik serveer het geheel met een kokos lemon-grass basmati rijst en nog gegrilde stukjes paprika. Ik adviseer je het vlees en vis minimaal 4u te laten marineren, dan krijgt het echt een goede smaak.
Voorbereidingstijd5 uur 30 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: Direct, Garnaal, Spies, Varken, Zeevruchten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 500 gram varkenshaas 2 stuks
  • 75 ml ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 2 tl verse zwarte peper
  • 12 tijgergarnalen
  • 0,5 el knoflookpoeder
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • Rijst ik gebruikte basmati kokos/lemongrass

Instructies

  • Eerst dep ik het vlees af met keukenpapier en ik snijd de vetrandjes weg.
  • Dan snijd ik de varkenshaas in 16 stukken en ga ik de marinade maken.
  • De marinade maak ik door in een kom de ketjap, citroensap, honing, verse peper en de knoflookpoeder samen te voegen en goed te roeren.
  • Dan doe ik het vlees en de 12 tijgergarnalen in een ziplock zakje. Ik doe er de marinade bij, verdeel deze goed en zorg dat er zo weinig mogelijk lucht in zit. Dan leg ik het zakje in de koeling en laat het 4-5 uur marineren.
  • Een half uur voordat je de spiesen wil grillen, neem je het vlees uit de koeling.
  • Ik maak de barbecue aan met een directe zone op een temperatuur van rond de 175 graden. Ik gebruik zelf grillgrates, daarmee kan ik grillen, zonder dat de marinade in het vuur valt. Een gewoon grillrooster is ook goed.
  • Ik was de paprika’s en snijd ze in stukken. Van elke kleur snijd ik 4 hoekstukken af, deze komen op de spiesen. De rest van de paprika snijd ik in reepjes.
  • Als de barbecue op temperatuur is grill ik de reepjes paprika, mij kost dit een minuutje of 20-25.
  • Ondertussen haal ik het vlees en de garnalen uit de marinade. Ik maak spiesen met elk 4 stukken vlees, 3 garnalen en elk een stuk rood, gele en groene paprika.
  • Als de paprika klaar is haal ik deze van de barbecue af.
  • Dan leg ik de spiesen erop. Bij mij kost het 20 minuten, ik probeer 5 minuten aan elke zijde.
  • In de tussentijd maak ik de rijst, snijd ik de paprika in blokjes en meng deze door de rijst.
  • En als de varkenshaas een kern van 62 heeft, haal ik de spiesen van de barbecue af en dien ik op!
  • Smakelijk!!