Mediterraanse hele kalkoenfilet

We blijven een beetje in de buurt bij de middellandse zee. Vandaag maken we deze mediterraanse kalkoenfilet, anders dan een kipfilet is een kalkoenfilet een stuk zwaarder en groter en kan het dienen als 1 gerecht. Ik pekel de filet een aantal uurtjes en daarna maak ik een lekkere vulling. Ik gaar de filet op de barbecue en daarnaast serveer ik wat hasselback-aardappeltjes (niet in dit recept).
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 700 gram kalkoenfilet
  • 180 gram zout
  • Bruchetta mix
  • 5 olijven
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken seranohoam
  • Slagerstouw

Bereiding

  • Ik haal de filet uit de koeling en dep deze goed af met keukenpapier.
  • Ik maak een pekelbad klaar van 2 liter met 180 gram zout. Goed roeren tot dat het zout is opgelost.
  • Ik laat de filet 2u pekelen en daarna dep ik de kalkoenfilet goed af.
  • Ik maak een 5 of 6-tal sneden aan de bovenkant van de kip.
  • Ik gebruik deze keer bruchetta die je moet aanmaken met wat lauw water (wellen), dit duurt ongeveer een kwartiertje
  • Ondertussen snijd ik de olijven, knoflooktenen en tomaten in kleine stukjes.
  • Dit voeg ik bij de bruchetta en de olijfolie. Goed roeren.
  • Het papje smeer ik in de sneden van de filet
  • Daarna bedek ik de bovenkant van de filet met ham.
  • Inbinden met slagerstouw
  • BBQ gereed maken op een temperatuur van 150 graden
  • Filet garen tot een kerntermperatuur van 71 graden, bij mij duurde dit ongeveer 75 minuten.
  • Smullen maar!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Mediterraanse hele kalkoenfilet

We blijven een beetje in de buurt bij de middellandse zee. Vandaag maken we deze mediterraanse kalkoenfilet, anders dan een kipfilet is een kalkoenfilet een stuk zwaarder en groter en kan het dienen als 1 gerecht. Ik pekel de filet een aantal uurtjes en daarna maak ik een lekkere vulling. Ik gaar de filet op de barbecue en daarnaast serveer ik wat hasselback-aardappeltjes (niet in dit recept).
Voorbereidingstijd2 uur
Bereidingstijd1 uur 15 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraans
Trefwoord: Indirect, Kalkoen

Ingrediƫnten

  • 700 gram kalkoenfilet
  • 180 gram zout
  • Bruchetta mix
  • 5 olijven
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken seranohoam
  • Slagerstouw

Instructies

  • Ik haal de filet uit de koeling en dep deze goed af met keukenpapier.
  • Ik maak een pekelbad klaar van 2 liter met 180 gram zout. Goed roeren tot dat het zout is opgelost.
  • Ik laat de filet 2u pekelen en daarna dep ik de kalkoenfilet goed af.
  • Ik maak een 5 of 6-tal sneden aan de bovenkant van de kip.
  • Ik gebruik deze keer bruchetta die je moet aanmaken met wat lauw water (wellen), dit duurt ongeveer een kwartiertje
  • Ondertussen snijd ik de olijven, knoflooktenen en tomaten in kleine stukjes.
  • Dit voeg ik bij de bruchetta en de olijfolie. Goed roeren.
  • Het papje smeer ik in de sneden van de filet
  • Daarna bedek ik de bovenkant van de filet met ham.
  • Inbinden met slagerstouw
  • BBQ gereed maken op een temperatuur van 150 graden
  • Filet garen tot een kerntermperatuur van 71 graden, bij mij duurde dit ongeveer 75 minuten.
  • Smullen maar!