Lamsrack met honing en tijm

Ben je even uitgekeken op rundvlees of varkensvlees, dan is lamsvlees een welkome (luxe) afwisseling. Lamsrack of ook wel lamskroon genoemd zijn eigenlijk de ribben van het lam. Het vlees is erg mals en wordt vrij rood gegeten. Lamsvlees heeft een vrij authentieke smaak en wordt vaak bereid met tijm, rozemarijn, mosterd en honing. Het vlees is zelf erg smaakvol, maar ook subtiel en moet dus niet overladen worden met kruiden.
Voorbereidingstijd 2 uur 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 40 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 stuks lamsracks rond de 375gr per stuk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 4 tenen knoflook
  • 50 ml olijfolie

Bereiding

Bereiding Marinade

  • We maken eerst de marinade. Neem een hoge kom waar je met een staafmixer in kan
  • Doe de gepelde knoflooktenen, de rozemarijn, de tijm en de olie bij elkaar
  • Doe dan de mosterd en de honing erbij en mix het geheel met de staafmixer door elkaar
  • Smeer de lamsracks in met de marinade en doe ze in een ziplock-zakje
  • Doe ook de resterende marinade in het zakje, haal zoveel mogelijk lucht eruit en leg twee uur in de koelkast

Bereiding

  • Maak de barbecue aan met een directe en een indirecte zone. Ga voor een keteltemperatuur van rond de 170 graden
  • Haal de lamsrackjes uit de koelkast en smeer ze nog in met de overtollige marinade.
  • Grill dan de lamsrackjes aan beide kanten zodat er een mooi grillpatroon ontstaat
  • Verwijder dan de aluminiumfolie
  • Vouw de botjes van de twee rackjes mooi in elkaar, hierdoor staan ze rechtop en laat de rackjes garen tot een kerntemperatuur van 51 graden, uiteraard mag je een paar graden minder of meer (kwestie van smaak)
  • Haal de lamsrackjes van de barbecue
  • Dek nog 10 minuten af onder aluminiumfolie
  • Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Lamsrack met honing en tijm

Ben je even uitgekeken op rundvlees of varkensvlees, dan is lamsvlees een welkome (luxe) afwisseling. Lamsrack of ook wel lamskroon genoemd zijn eigenlijk de ribben van het lam. Het vlees is erg mals en wordt vrij rood gegeten. Lamsvlees heeft een vrij authentieke smaak en wordt vaak bereid met tijm, rozemarijn, mosterd en honing. Het vlees is zelf erg smaakvol, maar ook subtiel en moet dus niet overladen worden met kruiden.
Voorbereidingstijd2 uur 20 min
Bereidingstijd20 min
Rusttijd10 min
Totale tijd2 uur 40 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Direct, Indirect
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 2 stuks lamsracks rond de 375gr per stuk
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepel honing
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 4 tenen knoflook
  • 50 ml olijfolie

Instructies

Bereiding Marinade

  • We maken eerst de marinade. Neem een hoge kom waar je met een staafmixer in kan
  • Doe de gepelde knoflooktenen, de rozemarijn, de tijm en de olie bij elkaar
  • Doe dan de mosterd en de honing erbij en mix het geheel met de staafmixer door elkaar
  • Smeer de lamsracks in met de marinade en doe ze in een ziplock-zakje
  • Doe ook de resterende marinade in het zakje, haal zoveel mogelijk lucht eruit en leg twee uur in de koelkast

Bereiding

  • Maak de barbecue aan met een directe en een indirecte zone. Ga voor een keteltemperatuur van rond de 170 graden
  • Haal de lamsrackjes uit de koelkast en smeer ze nog in met de overtollige marinade.
  • Grill dan de lamsrackjes aan beide kanten zodat er een mooi grillpatroon ontstaat
  • Verwijder dan de aluminiumfolie
  • Vouw de botjes van de twee rackjes mooi in elkaar, hierdoor staan ze rechtop en laat de rackjes garen tot een kerntemperatuur van 51 graden, uiteraard mag je een paar graden minder of meer (kwestie van smaak)
  • Haal de lamsrackjes van de barbecue
  • Dek nog 10 minuten af onder aluminiumfolie
  • Smakelijk!