Huevos rancheros

Soms is het tijd om al vroeg te beginnen met barbecueën. We starten met een Mexicaans ontbijtje zoals de Mexicaanse cowboys ze ook al aten. Natuurlijk combineert het eitje mooi met de pasen 😉
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 2 avocado's
  • 3 flinke theelepels zure room
  • Peper en zout
  • 1 Rode chilipeper
  • 4 4 eieren
  • Geraspte kaas

Instructies

  • Steek de barbecue aan voor een temperatuur rond de 250 graden. Zorg voor een directe en een indirecte zone.
  • Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit
  • Hol de avocado voor 2/3 uit en bewaar het vruchtvlees een kommetje
  • Halveer het vruchtvlees, prak het met een vork en voeg 3 flinke theelepels zure room toe
  • Maak dit mengsel op smaak met peper en zout
  • Snijd een chilipepertje in smalle ringen. Je hebt 20 ringetjes nodig, verwijder ook de zaadlijsten.
  • Grill dan de avocado’s kort direct met de holle kant op het vuur, zo ontstaan mooie grillstrepen op de rand. Dit duurt maar enkele minuten
  • Haal de avocado’s van het vuur en vul ze met het mengsel vruchtvlees. Ik smeer dit mengsel aan de ondiepe kant.
  • Daarna vul je de avocado’s op met ei (aan de diepe kant). 1 eierdooier in elke halve avocado, hiervoor moet je de dooier splitsen van het wit.
  • Vul de avocado’s af met het resterende eiwit.
  • Leg daarna 5 schijfjes rode peper op elke avocado en top af met een beetje geraspte kaas.
  • Kruid af met versgemalen zwarte peper
  • Leg de avocado’s op de barbecue, ik leg ze met de diepe-kant (ei) naar het vuur toe en met de ondiepe kant (zure-room) van het vuur af. Gaar 20 minuten met deksel. (desgewenst korter voor een zachter ei of langer voor een harder ei).
  • Serveer met stokbrood en eventueel warme gebakken tomaten.
  • Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Huevos rancheros

Soms is het tijd om al vroeg te beginnen met barbecueën. We starten met een Mexicaans ontbijtje zoals de Mexicaanse cowboys ze ook al aten. Natuurlijk combineert het eitje mooi met de pasen 😉
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Gang: Ontbijt
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Direct, Indirect, Vega
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 2 avocado's
  • 3 flinke theelepels zure room
  • Peper en zout
  • 1 Rode chilipeper
  • 4 4 eieren
  • Geraspte kaas

Instructies

  • Steek de barbecue aan voor een temperatuur rond de 250 graden. Zorg voor een directe en een indirecte zone.
  • Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit
  • Hol de avocado voor 2/3 uit en bewaar het vruchtvlees een kommetje
  • Halveer het vruchtvlees, prak het met een vork en voeg 3 flinke theelepels zure room toe
  • Maak dit mengsel op smaak met peper en zout
  • Snijd een chilipepertje in smalle ringen. Je hebt 20 ringetjes nodig, verwijder ook de zaadlijsten.
  • Grill dan de avocado’s kort direct met de holle kant op het vuur, zo ontstaan mooie grillstrepen op de rand. Dit duurt maar enkele minuten
  • Haal de avocado’s van het vuur en vul ze met het mengsel vruchtvlees. Ik smeer dit mengsel aan de ondiepe kant.
  • Daarna vul je de avocado’s op met ei (aan de diepe kant). 1 eierdooier in elke halve avocado, hiervoor moet je de dooier splitsen van het wit.
  • Vul de avocado’s af met het resterende eiwit.
  • Leg daarna 5 schijfjes rode peper op elke avocado en top af met een beetje geraspte kaas.
  • Kruid af met versgemalen zwarte peper
  • Leg de avocado’s op de barbecue, ik leg ze met de diepe-kant (ei) naar het vuur toe en met de ondiepe kant (zure-room) van het vuur af. Gaar 20 minuten met deksel. (desgewenst korter voor een zachter ei of langer voor een harder ei).
  • Serveer met stokbrood en eventueel warme gebakken tomaten.
  • Smakelijk!