Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter. Daarbij serveer ik verse gegrilde asperges met een mimosa van hard-gekookt ei. De heerlijke pure smaken van het vlees, de kruiden en de asperges worden door het hete grillen gecombineerd met de lekkere zoete smaak van de maillard-reactie. Geniet van de lente! Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1000 gram Haasbiefstuk
  • 100 gram roomboter
  • 1 geperste knoflook
  • ¼ basilicumplant fijngesneden
  • 3/4 bladpeterselieplant fijngesneden
  • ¼ bieslookplant fijngesneden
  • 4 eieren
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Piramide zout

Bereiding

  • Haal de haasbiefstuk uit de koeling en laat afgedekt op temperatuur komen.
  • Maak de verse kruidenboter door de boter, een handje gehakte peterselie en bieslook en geperste knoflook te mengen.
  • Maak de mimosa van ei door de eieren hard te koken en dan te prakken. Voeg daar ¼ peterselie aan toe en kruid af met nootmuskaat.
  • Maak de BBQ aan voor direct grillen op 250 graden.
  • Schil de asperges, wrijf ze in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Wrijf de steaks in met olijfolie. Meng de rest van de kruiden en dep alle steaks in de kruiden zodat ze mooi bedekt zijn.
  • Grill de asperges direct boven het vuur. Grill de steaks op hetzelfde moment. De steaks zijn eerder klaar, dek deze nog 5-10 af.
  • Serveer de steak met de boter erop en de asperges met de mimosa. Bestrooi de steaks met piramidezout en eventueel zwarte verse peper.
  • Smakelijk!

Haasbiefstuk met kruidenkorst

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter

Lees verder »

Pollo al Mattone met pesto penne

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke Hollandse maïskip van www.devleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen.

Lees verder »

Black Angus skirtsteak wood wrapped wraps

De afgelopen koude tijd heb ik veel winterse gerechten gemaakt, maar aangezien het zonnetje weer begint te komen mag het weer wat lichter. Ik heb iets gemaakt dat ik al een tijdje wou maken. Het zijn wraps die ik omwikkel met woodwraps, dus een houten wrap om een maïswrap heen.

Lees verder »

Iers runderstoofpotje van Black Angus in Guinness bier

Mensen die me een beetje volgen weten dat ik het leuk vind om stoofpotjes te maken in de winter. Deze keer maakte ik een Iers runderstoofpotje van Black Angus sucade en de saus maakte ik van Guinness bier. Het goed kan het leven zijn. Het stoofpotje is met groenten en aardappels in één.

Lees verder »

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Cavemanstyle is de meest rauwe stijl van barbecueën, daarbij leg je het vlees gewoon in de hete kolen en wacht je tot het vlees zijn gewenst gaarheid bereikt. Ik vind het zelf altijd wel spectaculair om zo je eten te bereiden. Simpel om te maken, wel even goed opletten. Dit keer een porterhouse-steak uit de Bommelerwaard. Wat is dat?

Lees verder »

Braziliaanse Picanha met molho à campanha

Picanha is natuurlijk een fantastisch stuk vlees en goed bereid heeft het eigenlijk niets extra nodig dan wat zout en peper. Zeker als je een wat betere picanha hebt. Ik gebruikte deze keer een picanha van www.devleesboerderij.nl. Het was een USA grainfed picanha met een mooie vetkap.

Lees verder »

Spruitjes met spek en krieltjes

Ik vind het altijd leuk om een complete maaltijd op de barbecue te bereiden. De basis is voor mij vaak vlees of vis en dan is het altijd puzzelen wat ik er nog bij maak. Voor winterse gerechten is dit een heerlijk bijgerecht. Het is ook simpel en snel klaar. Het enige wat je wat tijd kost is de spruitjes schoonmaken.

Lees verder »

Gerookte wild zwijnenbout met een honing-tijm glaze.

Het is hartje winter en het is koud. Wat is er nu lekkerder dan een stevige maaltijd op de barbecue te bereiden. Afgelopen weekend koos ik voor een bout van een wild zwijn, de voorvader van het varken. Ik maakte een bout van ongeveer 2 kilo. Deze werd geïnjecteerd, gerookt op hout van eiken rode wijnvaten en daarna mooi een glanzende lak gezet.

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter. Daarbij serveer ik verse gegrilde asperges met een mimosa van hard-gekookt ei. De heerlijke pure smaken van het vlees, de kruiden en de asperges worden door het hete grillen gecombineerd met de lekkere zoete smaak van de maillard-reactie. Geniet van de lente! Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Haasbiefstuk, Rund
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1000 gram Haasbiefstuk
  • 100 gram roomboter
  • 1 geperste knoflook
  • ¼ basilicumplant fijngesneden
  • 3/4 bladpeterselieplant fijngesneden
  • ¼ bieslookplant fijngesneden
  • 4 eieren
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Piramide zout

Instructies

  • Haal de haasbiefstuk uit de koeling en laat afgedekt op temperatuur komen.
  • Maak de verse kruidenboter door de boter, een handje gehakte peterselie en bieslook en geperste knoflook te mengen.
  • Maak de mimosa van ei door de eieren hard te koken en dan te prakken. Voeg daar ¼ peterselie aan toe en kruid af met nootmuskaat.
  • Maak de BBQ aan voor direct grillen op 250 graden.
  • Schil de asperges, wrijf ze in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Wrijf de steaks in met olijfolie. Meng de rest van de kruiden en dep alle steaks in de kruiden zodat ze mooi bedekt zijn.
  • Grill de asperges direct boven het vuur. Grill de steaks op hetzelfde moment. De steaks zijn eerder klaar, dek deze nog 5-10 af.
  • Serveer de steak met de boter erop en de asperges met de mimosa. Bestrooi de steaks met piramidezout en eventueel zwarte verse peper.
  • Smakelijk!