Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter. Daarbij serveer ik verse gegrilde asperges met een mimosa van hard-gekookt ei. De heerlijke pure smaken van het vlees, de kruiden en de asperges worden door het hete grillen gecombineerd met de lekkere zoete smaak van de maillard-reactie. Geniet van de lente! Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1000 gram Haasbiefstuk
  • 100 gram roomboter
  • 1 geperste knoflook
  • ¼ basilicumplant fijngesneden
  • 3/4 bladpeterselieplant fijngesneden
  • ¼ bieslookplant fijngesneden
  • 4 eieren
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Piramide zout

Bereiding

  • Haal de haasbiefstuk uit de koeling en laat afgedekt op temperatuur komen.
  • Maak de verse kruidenboter door de boter, een handje gehakte peterselie en bieslook en geperste knoflook te mengen.
  • Maak de mimosa van ei door de eieren hard te koken en dan te prakken. Voeg daar ¼ peterselie aan toe en kruid af met nootmuskaat.
  • Maak de BBQ aan voor direct grillen op 250 graden.
  • Schil de asperges, wrijf ze in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Wrijf de steaks in met olijfolie. Meng de rest van de kruiden en dep alle steaks in de kruiden zodat ze mooi bedekt zijn.
  • Grill de asperges direct boven het vuur. Grill de steaks op hetzelfde moment. De steaks zijn eerder klaar, dek deze nog 5-10 af.
  • Serveer de steak met de boter erop en de asperges met de mimosa. Bestrooi de steaks met piramidezout en eventueel zwarte verse peper.
  • Smakelijk!

Boneless Rib Burger

Het is weer Nationale Hamburgerdag, tijd voor een speciale hamburger dus. Mijn doel was een superlekkere burger te maken met goede en ook pure smaken. In plaats van gehakt koos ik dit keer voor ribben. De ribben ga ik overcooked maken, zodat ze van het bot afvallen. Uiteraard is dit niet de bedoeling en op internet wordt ook veel gediscussieerd of je een boneless burger nu met of zonder bot serveert.

Lees verder »

Smoked Queso Dip

Deze barbecue-hit kan niet ontbreken op deze site! Smoked queso dip is een schotel met gerookte kaas+ wat lekkere pittige ingrediënten. Het perfecte voorgerecht om in de barbecue stemming te komen. Combineer het met een sangriaatje of een tequila en dip lekker een paar nachos in deze dip. Heerlijk….

Lees verder »

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van www.devleesboerderij.nl. Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook.

Lees verder »

Cinnamon Rolls

Soms is het leuk een hele maaltijd op de barbecue te bereiden inclusief dessert. Cinnamon rolls is een lekkere zoete hap die je op je barbecue kan bereiden. Let even op, het kost toch nogal wat tijd om deze te maken én ik vind ze lekkerder als ze afgekoeld zijn dan als ze nog warm zijn.

Lees verder »

Haasbiefstuk met kruidenkorst

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter

Lees verder »

Pollo al Mattone met pesto penne

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke Hollandse maïskip van www.devleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen.

Lees verder »

Black Angus skirtsteak wood wrapped wraps

De afgelopen koude tijd heb ik veel winterse gerechten gemaakt, maar aangezien het zonnetje weer begint te komen mag het weer wat lichter. Ik heb iets gemaakt dat ik al een tijdje wou maken. Het zijn wraps die ik omwikkel met woodwraps, dus een houten wrap om een maïswrap heen.

Lees verder »

Iers runderstoofpotje van Black Angus in Guinness bier

Mensen die me een beetje volgen weten dat ik het leuk vind om stoofpotjes te maken in de winter. Deze keer maakte ik een Iers runderstoofpotje van Black Angus sucade en de saus maakte ik van Guinness bier. Het goed kan het leven zijn. Het stoofpotje is met groenten en aardappels in één.

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Haasbiefstuk in kruidenkorst met gegrilde asperges

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter. Daarbij serveer ik verse gegrilde asperges met een mimosa van hard-gekookt ei. De heerlijke pure smaken van het vlees, de kruiden en de asperges worden door het hete grillen gecombineerd met de lekkere zoete smaak van de maillard-reactie. Geniet van de lente! Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 30 minuten en een bereidingstijd van 20 minuten.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Haasbiefstuk, Rund
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1000 gram Haasbiefstuk
  • 100 gram roomboter
  • 1 geperste knoflook
  • ¼ basilicumplant fijngesneden
  • 3/4 bladpeterselieplant fijngesneden
  • ¼ bieslookplant fijngesneden
  • 4 eieren
  • Nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Piramide zout

Instructies

  • Haal de haasbiefstuk uit de koeling en laat afgedekt op temperatuur komen.
  • Maak de verse kruidenboter door de boter, een handje gehakte peterselie en bieslook en geperste knoflook te mengen.
  • Maak de mimosa van ei door de eieren hard te koken en dan te prakken. Voeg daar ¼ peterselie aan toe en kruid af met nootmuskaat.
  • Maak de BBQ aan voor direct grillen op 250 graden.
  • Schil de asperges, wrijf ze in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Wrijf de steaks in met olijfolie. Meng de rest van de kruiden en dep alle steaks in de kruiden zodat ze mooi bedekt zijn.
  • Grill de asperges direct boven het vuur. Grill de steaks op hetzelfde moment. De steaks zijn eerder klaar, dek deze nog 5-10 af.
  • Serveer de steak met de boter erop en de asperges met de mimosa. Bestrooi de steaks met piramidezout en eventueel zwarte verse peper.
  • Smakelijk!