Gevulde gegrilde paprika

Gegrilde paprika's op de barbecue krijgen een heerlijke zoete smaak. Daarnaast laten paprika's zich ook nog eens heel goed vullen. Wat is er leuker dan een rood bakje gevuld met lekker gekruid gehakt? Ik combineerde deze paprika met wat gegrilde courgette en een potatoe-twister.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram gemengd gehakt
  • 4 stuks rode paprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 blokje groentebouillon 200ml water
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Was eerst de paprika’s, droog ze af, halveer ze en ontdoe ze van de zaadlijsten. Ik probeer ze zo te snijden dat alle parten een stukjes steel hebben (inderdaad de steel in de lengte doormidden)
  • Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes
  • Fruit deze met een beetje olijfolie in een pan
  • Maak de barbecue gereed voor 230 graden zorg voor een directe en indirecte zone
  • Maak dan het gehakt gereed. Meng het met de uien, knoflook, het ei en vul aan met paneermeel totdat het een mooie substantie is.
  • Voeg peper, zout en Provençaalse kruiden toe naar smaak
  • Vul de paprika’s met het gehakt en bestrooi met kaas,
  • Giet nog wat bouillon in de paprika’s.
  • Grill eerst de paprika’s boven direct vuur totdat de paprika een beetje week wordt (niet zwart).
  • Laat ze dan indirect garen tot een kern van 70 graden. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Gevulde gegrilde paprika

Gegrilde paprika's op de barbecue krijgen een heerlijke zoete smaak. Daarnaast laten paprika's zich ook nog eens heel goed vullen. Wat is er leuker dan een rood bakje gevuld met lekker gekruid gehakt? Ik combineerde deze paprika met wat gegrilde courgette en een potatoe-twister.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd50 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: Direct, Gehakt, Indirect, Rund, Varken
Porties: 4

Ingrediënten

  • 800 gram gemengd gehakt
  • 4 stuks rode paprika's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte kaas
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 blokje groentebouillon 200ml water
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Was eerst de paprika’s, droog ze af, halveer ze en ontdoe ze van de zaadlijsten. Ik probeer ze zo te snijden dat alle parten een stukjes steel hebben (inderdaad de steel in de lengte doormidden)
  • Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes
  • Fruit deze met een beetje olijfolie in een pan
  • Maak de barbecue gereed voor 230 graden zorg voor een directe en indirecte zone
  • Maak dan het gehakt gereed. Meng het met de uien, knoflook, het ei en vul aan met paneermeel totdat het een mooie substantie is.
  • Voeg peper, zout en Provençaalse kruiden toe naar smaak
  • Vul de paprika’s met het gehakt en bestrooi met kaas,
  • Giet nog wat bouillon in de paprika’s.
  • Grill eerst de paprika’s boven direct vuur totdat de paprika een beetje week wordt (niet zwart).
  • Laat ze dan indirect garen tot een kern van 70 graden. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  • Smakelijk!