Dominicaanse Ananasribben met saus

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!! Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 8 uur en een bereidingstijd van 6 uur.
Voorbereidingstijd 8 uur
Bereidingstijd 6 uur

Ingrediënten

Rub

  • 1 el zout
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.5 tl piment
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 0.25 tl kaneelpoeder

Spray

  • 125 ml ananas sap
  • 2 el worchestershiresaus
  • 2 el witte wijnazijn

Saus

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 rode habanero peper fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 1 rode Spaanse peper fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 1 groene Spaanse peper fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 250 ml ananassap
  • 75 ml bruine rum
  • 125 ml bruine suiker
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 1 el worchestershiresaus
  • 0.5 tl zeezout
  • 0.5 tl zwarte peper fijngemalen
  • 0.25 tl piment
  • 3 el verse koriander fijngesneden
  • Half bakje rode bessen

Overig

  • 2 kg dikbevleesde spareribs
  • 1 ananas
  • 0.5 bakje rode bessen
  • 3 blokken kersenhout
  • Boter

Bereiding

  • Maak de rub door alle bovenstaande ingrediënten te mengen
  • Haal het vlies van de ribben
  • Rub de ribben
  • Leg de ribben 8u koel om te pekelen
  • Maak de barbecue aan voor indirect op 107 graden
  • Maak de spraymix door alle ingrediënten samen te voegen en een plantenspuit te vullen
  • Rook de ribben 4u en spuit elk half uur in met spray.
  • Verpak de ribben en in aluminium bak, voeg wat boter en het restant van de spray toe.
  • Dek af met aluminiumfolie en gaar nog 2u.
  • Maak ondertussen de saus
  • Snijd de knoflook, gember, ui en pepertjes fijn
  • Bak ze in een pan met olie aan.
  • Snijd de ananas in blokjes en voeg toe.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook de saus in tot het een wat dikkere saus wordt. Bij mij duurde dit een uur.
  • Serveer de ribben in de ananas met de saus!

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met miehoen en paksoi

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt. Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit.

Lees verder »

Dominicaanse Ananasribben

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!!

Lees verder »

Santa Maria Tri-tip

Het is weer Vaderdag! Daarvoor heb ik een stoer en niet alledaags recept gemaakt, tenminste hier geen alledaags recept. Ik maakte een tri-tip Santa Maria stijl, afkomstig uit California. Het is geen bereidingswijze maar een heel gerecht. Het gerecht bestaat uit een specifiek bereidde trip-tip, een bonengerecht en (stok)brood of een salsa.

Lees verder »

Boneless Rib Burger

Het is weer Nationale Hamburgerdag, tijd voor een speciale hamburger dus. Mijn doel was een superlekkere burger te maken met goede en ook pure smaken. In plaats van gehakt koos ik dit keer voor ribben. De ribben ga ik overcooked maken, zodat ze van het bot afvallen. Uiteraard is dit niet de bedoeling en op internet wordt ook veel gediscussieerd of je een boneless burger nu met of zonder bot serveert.

Lees verder »

Smoked Queso Dip

Deze barbecue-hit kan niet ontbreken op deze site! Smoked queso dip is een schotel met gerookte kaas+ wat lekkere pittige ingrediënten. Het perfecte voorgerecht om in de barbecue stemming te komen. Combineer het met een sangriaatje of een tequila en dip lekker een paar nachos in deze dip. Heerlijk….

Lees verder »

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van www.devleesboerderij.nl. Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook.

Lees verder »

Cinnamon Rolls

Soms is het leuk een hele maaltijd op de barbecue te bereiden inclusief dessert. Cinnamon rolls is een lekkere zoete hap die je op je barbecue kan bereiden. Let even op, het kost toch nogal wat tijd om deze te maken én ik vind ze lekkerder als ze afgekoeld zijn dan als ze nog warm zijn.

Lees verder »

Haasbiefstuk met kruidenkorst

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter

Lees verder »

Pollo al Mattone met pesto penne

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke Hollandse maïskip van www.devleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen.

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Dominicaanse Ananasribben met saus

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!! Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 8 uur en een bereidingstijd van 6 uur.
Voorbereidingstijd8 uur
Bereidingstijd6 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Dominicaans
Trefwoord: Ribben
Porties: 4

Ingrediënten

Rub

  • 1 el zout
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 0.5 tl uienpoeder
  • 0.5 tl piment
  • 0.5 tl chilipoeder
  • 0.25 tl kaneelpoeder

Spray

  • 125 ml ananas sap
  • 2 el worchestershiresaus
  • 2 el witte wijnazijn

Saus

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 1 rode habanero peper fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 1 rode Spaanse peper fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 1 groene Spaanse peper fijngesneden zonder zaadlijsten
  • 250 ml ananassap
  • 75 ml bruine rum
  • 125 ml bruine suiker
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 1 el worchestershiresaus
  • 0.5 tl zeezout
  • 0.5 tl zwarte peper fijngemalen
  • 0.25 tl piment
  • 3 el verse koriander fijngesneden
  • Half bakje rode bessen

Overig

  • 2 kg dikbevleesde spareribs
  • 1 ananas
  • 0.5 bakje rode bessen
  • 3 blokken kersenhout
  • Boter

Instructies

  • Maak de rub door alle bovenstaande ingrediënten te mengen
  • Haal het vlies van de ribben
  • Rub de ribben
  • Leg de ribben 8u koel om te pekelen
  • Maak de barbecue aan voor indirect op 107 graden
  • Maak de spraymix door alle ingrediënten samen te voegen en een plantenspuit te vullen
  • Rook de ribben 4u en spuit elk half uur in met spray.
  • Verpak de ribben en in aluminium bak, voeg wat boter en het restant van de spray toe.
  • Dek af met aluminiumfolie en gaar nog 2u.
  • Maak ondertussen de saus
  • Snijd de knoflook, gember, ui en pepertjes fijn
  • Bak ze in een pan met olie aan.
  • Snijd de ananas in blokjes en voeg toe.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en kook de saus in tot het een wat dikkere saus wordt. Bij mij duurde dit een uur.
  • Serveer de ribben in de ananas met de saus!