Cinnamon Rolls

Soms is het leuk een hele maaltijd op de barbecue te bereiden inclusief dessert. Cinnamon rolls is een lekkere zoete hap die je op je barbecue kan bereiden. Let even op, het kost toch nogal wat tijd om deze te maken én ik vind ze lekkerder als ze afgekoeld zijn dan als ze nog warm zijn. Plan het dus even goed, maak dit recept eventueel voordat je hoofdgerecht maakt. Mocht je het te lastig vinden op de barbecue dan is de oven ook nog altijd een optie. Enjoy! Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2,5 uur en een bereidingstijd van 40 minuten.
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 7 gram droge gist
  • 200 ml melk
  • 75 gram roomboter
  • 2 eetlepels kaneel
  • 120 gram rietsuiker
  • 75 gram roomboter
  • 5 eetlepels poedersuiker

Bereiding

  • Smelt de boter, verwarm de melk en doe bij elkaar.
  • Voeg de bloem, suiker en gist samen.
  • Voeg bij elkaar en kneed het deeg 10 minuten.
  • Laat het deeg 2 uur rijzen
  • Maak je barbecue aan op indirecte hitte van 200 graden.
  • Rol het deeg uit, doe wat bloem op je aanrecht zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Doe de boter, rietsuiker en kaneel in een kom, meng en verdeel het over het deeg.
  • Maak een rol van het deeg en snijd 8 rolletjes ervan.
  • Neem een skillet, doe er bakpapier in en leg de rolletjes erin. Duw een beetje aan.
  • Bak 40 minuten.
  • Meng 1 eetlepel water met 5 eetlepels poedersuiker en doe dit over de cinnamon rolls.
  • Laat 1,5 afkoelen
  • Smakelijk!

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van www.devleesboerderij.nl. Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook.

Lees verder »

Cinnamon Rolls

Soms is het leuk een hele maaltijd op de barbecue te bereiden inclusief dessert. Cinnamon rolls is een lekkere zoete hap die je op je barbecue kan bereiden. Let even op, het kost toch nogal wat tijd om deze te maken én ik vind ze lekkerder als ze afgekoeld zijn dan als ze nog warm zijn.

Lees verder »

Haasbiefstuk met kruidenkorst

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter

Lees verder »

Pollo al Mattone met pesto penne

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke Hollandse maïskip van www.devleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen.

Lees verder »

Black Angus skirtsteak wood wrapped wraps

De afgelopen koude tijd heb ik veel winterse gerechten gemaakt, maar aangezien het zonnetje weer begint te komen mag het weer wat lichter. Ik heb iets gemaakt dat ik al een tijdje wou maken. Het zijn wraps die ik omwikkel met woodwraps, dus een houten wrap om een maïswrap heen.

Lees verder »

Iers runderstoofpotje van Black Angus in Guinness bier

Mensen die me een beetje volgen weten dat ik het leuk vind om stoofpotjes te maken in de winter. Deze keer maakte ik een Iers runderstoofpotje van Black Angus sucade en de saus maakte ik van Guinness bier. Het goed kan het leven zijn. Het stoofpotje is met groenten en aardappels in één.

Lees verder »

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Cavemanstyle is de meest rauwe stijl van barbecueën, daarbij leg je het vlees gewoon in de hete kolen en wacht je tot het vlees zijn gewenst gaarheid bereikt. Ik vind het zelf altijd wel spectaculair om zo je eten te bereiden. Simpel om te maken, wel even goed opletten. Dit keer een porterhouse-steak uit de Bommelerwaard. Wat is dat?

Lees verder »

Braziliaanse Picanha met molho à campanha

Picanha is natuurlijk een fantastisch stuk vlees en goed bereid heeft het eigenlijk niets extra nodig dan wat zout en peper. Zeker als je een wat betere picanha hebt. Ik gebruikte deze keer een picanha van www.devleesboerderij.nl. Het was een USA grainfed picanha met een mooie vetkap.

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cinnamon Rolls

Soms is het leuk een hele maaltijd op de barbecue te bereiden inclusief dessert. Cinnamon rolls is een lekkere zoete hap die je op je barbecue kan bereiden. Let even op, het kost toch nogal wat tijd om deze te maken én ik vind ze lekkerder als ze afgekoeld zijn dan als ze nog warm zijn. Plan het dus even goed, maak dit recept eventueel voordat je hoofdgerecht maakt. Mocht je het te lastig vinden op de barbecue dan is de oven ook nog altijd een optie. Enjoy! Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2,5 uur en een bereidingstijd van 40 minuten.
Voorbereidingstijd2 uur 30 min
Bereidingstijd40 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Gebak
Porties: 6

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 7 gram droge gist
  • 200 ml melk
  • 75 gram roomboter
  • 2 eetlepels kaneel
  • 120 gram rietsuiker
  • 75 gram roomboter
  • 5 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Smelt de boter, verwarm de melk en doe bij elkaar.
  • Voeg de bloem, suiker en gist samen.
  • Voeg bij elkaar en kneed het deeg 10 minuten.
  • Laat het deeg 2 uur rijzen
  • Maak je barbecue aan op indirecte hitte van 200 graden.
  • Rol het deeg uit, doe wat bloem op je aanrecht zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Doe de boter, rietsuiker en kaneel in een kom, meng en verdeel het over het deeg.
  • Maak een rol van het deeg en snijd 8 rolletjes ervan.
  • Neem een skillet, doe er bakpapier in en leg de rolletjes erin. Duw een beetje aan.
  • Bak 40 minuten.
  • Meng 1 eetlepel water met 5 eetlepels poedersuiker en doe dit over de cinnamon rolls.
  • Laat 1,5 afkoelen
  • Smakelijk!