Cinnamon Rolls

Soms is het leuk een hele maaltijd op de barbecue te bereiden inclusief dessert. Cinnamon rolls is een lekkere zoete hap die je op je barbecue kan bereiden. Let even op, het kost toch nogal wat tijd om deze te maken én ik vind ze lekkerder als ze afgekoeld zijn dan als ze nog warm zijn. Plan het dus even goed, maak dit recept eventueel voordat je hoofdgerecht maakt. Mocht je het te lastig vinden op de barbecue dan is de oven ook nog altijd een optie. Enjoy! Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2,5 uur en een bereidingstijd van 40 minuten.
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 7 gram droge gist
  • 200 ml melk
  • 75 gram roomboter
  • 2 eetlepels kaneel
  • 120 gram rietsuiker
  • 75 gram roomboter
  • 5 eetlepels poedersuiker

Bereiding

  • Smelt de boter, verwarm de melk en doe bij elkaar.
  • Voeg de bloem, suiker en gist samen.
  • Voeg bij elkaar en kneed het deeg 10 minuten.
  • Laat het deeg 2 uur rijzen
  • Maak je barbecue aan op indirecte hitte van 200 graden.
  • Rol het deeg uit, doe wat bloem op je aanrecht zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Doe de boter, rietsuiker en kaneel in een kom, meng en verdeel het over het deeg.
  • Maak een rol van het deeg en snijd 8 rolletjes ervan.
  • Neem een skillet, doe er bakpapier in en leg de rolletjes erin. Duw een beetje aan.
  • Bak 40 minuten.
  • Meng 1 eetlepel water met 5 eetlepels poedersuiker en doe dit over de cinnamon rolls.
  • Laat 1,5 afkoelen
  • Smakelijk!

Butter Chicken Curry

Butter chicken curry is een van oorsprong Indiaas gerecht met kip in een superzachte saus. De saus is gebaseerd op melkproducten zoals yoghurt en slagroom en ontleent zijn smaak met name aan de garam masala, een Indiase kruidenmix. In dit recept heb ik ervoor gekozen alle pittige ingrediënten weg te laten, zo creëer je een boterzachte toegankelijke saus. Houd je van wat meer pit, kun je altijd wat chilipoeder toevoegen.

Lees verder »

Zoete shriracha kalkoendrumsticks

Sriracha is een scherpe chilisaus afkomstig uit Thailand. Ik gebruikte deze pittige saus in combinatie met zoete rum en honing om er een pittig-zoete saus van te maken. Daarbij rookte ik kalkoendrumsticks op kersenhout. Kalkoendrumsticks zijn het meest smaakvolle en sappige deel van de kalkoen, het lekkerste dus. Door dit langzaam te garen blijft het lekker sappig en de kersenrook geeft een heerlijke houtsmaak aan de poten. Achteraf pull ik het vlees en roeren we de saus er lekker door.

Lees verder »

Vietnamese varkenshaas spiesen

Vandaag een bereiding met, mag ik wel zeggen, echt superieure varkenshaas. Ik bestelde bij www.devleesboerderij.nl Iberico varkenshaas. Iberisch varken is een halfwild varken, dat zich uitstekend heeft aangepast aan de extreme temperaturen in het zuiden en zuidwesten van Spanje. Deze zwarte varkens leven in open bossen, “dehesa” genaamd, waar veel steen- en kurkeiken te vinden zijn.

Lees verder »

Hooigerookte Blackangus Cheddar burgers

Hamburgers zijn altijd geweldig om te maken op de barbecue. Je kan variëren met het type vlees, kan van alles toevoegen aan het vlees en je kan variëren in de toppings. Maar wat meestal hetzelfde is is het direct grillen boven een heet vuurtje. Laat dat nou net zijn waar ik in dit recept een andere tour op ga. Voordat ik deze hamburgers grill ga ik ze roken en wel met hooi.

Lees verder »

Farwest US steak & -salad

Vandaag maakte ik een Amerikaanse klassieker. Een ultieme USA grainfed ribeye van maar liefst een kilo, deze marineerde ik met een klassieke steak marinade. Het was een dikke steak, zo’n 4 centimeter, dus hij kon wel wat tijd in de marinade gebruiken. Daarna een reverse-sear bereiding, eerst garen en daarna afgrillen.

Lees verder »

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met miehoen en paksoi

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt. Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit.

Lees verder »

Dominicaanse Ananasribben

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!!

Lees verder »

Santa Maria Tri-tip

Het is weer Vaderdag! Daarvoor heb ik een stoer en niet alledaags recept gemaakt, tenminste hier geen alledaags recept. Ik maakte een tri-tip Santa Maria stijl, afkomstig uit California. Het is geen bereidingswijze maar een heel gerecht. Het gerecht bestaat uit een specifiek bereidde trip-tip, een bonengerecht en (stok)brood of een salsa.

Lees verder »

Boneless Rib Burger

Het is weer Nationale Hamburgerdag, tijd voor een speciale hamburger dus. Mijn doel was een superlekkere burger te maken met goede en ook pure smaken. In plaats van gehakt koos ik dit keer voor ribben. De ribben ga ik overcooked maken, zodat ze van het bot afvallen. Uiteraard is dit niet de bedoeling en op internet wordt ook veel gediscussieerd of je een boneless burger nu met of zonder bot serveert.

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cinnamon Rolls

Soms is het leuk een hele maaltijd op de barbecue te bereiden inclusief dessert. Cinnamon rolls is een lekkere zoete hap die je op je barbecue kan bereiden. Let even op, het kost toch nogal wat tijd om deze te maken én ik vind ze lekkerder als ze afgekoeld zijn dan als ze nog warm zijn. Plan het dus even goed, maak dit recept eventueel voordat je hoofdgerecht maakt. Mocht je het te lastig vinden op de barbecue dan is de oven ook nog altijd een optie. Enjoy! Het gerecht is voor 6 personen, heeft een voorbereidingstijd van 2,5 uur en een bereidingstijd van 40 minuten.
Voorbereidingstijd2 uur 30 min
Bereidingstijd40 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Gebak
Porties: 6

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 7 gram droge gist
  • 200 ml melk
  • 75 gram roomboter
  • 2 eetlepels kaneel
  • 120 gram rietsuiker
  • 75 gram roomboter
  • 5 eetlepels poedersuiker

Instructies

  • Smelt de boter, verwarm de melk en doe bij elkaar.
  • Voeg de bloem, suiker en gist samen.
  • Voeg bij elkaar en kneed het deeg 10 minuten.
  • Laat het deeg 2 uur rijzen
  • Maak je barbecue aan op indirecte hitte van 200 graden.
  • Rol het deeg uit, doe wat bloem op je aanrecht zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Doe de boter, rietsuiker en kaneel in een kom, meng en verdeel het over het deeg.
  • Maak een rol van het deeg en snijd 8 rolletjes ervan.
  • Neem een skillet, doe er bakpapier in en leg de rolletjes erin. Duw een beetje aan.
  • Bak 40 minuten.
  • Meng 1 eetlepel water met 5 eetlepels poedersuiker en doe dit over de cinnamon rolls.
  • Laat 1,5 afkoelen
  • Smakelijk!