Broodje sloppy Joe

Vandaag maakte ik een broodje Sloppy Joe. In de VS is dit een waar kinderfeest. Gehakt rullen, kruiden, tomatensaus en barbecue saus. Dat is waar de sloppy Joe om draait. Niet moeilijk maar wel eens leuk om tussendoor te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • Peper
  • Zout
  • 500 gram rundsgehakt
  • Vloeibare boter
  • 125 ml tomatenfrito
  • 100 ml barbecuesaus naar keuze
  • Beetje chilivlokken
  • 2 eetlepels water
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Ijsbergsla
  • Plakjes augurk
  • Gebakken uitjes

Bereiding

  • Ik begin met snijden. Eerst snijd ik de ui in kleine stukjes, dan de paprika en dan de tenen knoflook.
  • Dan maak ik de barbecue aan. Ik gebruik een plancha of skillet dit keer. 175 graden is voldoende, maar hoger mag wel.
  • Leg de plancha of skillet boven direct vuur zonder olie of boter. Rul het gehakt in 6-7 minuten op hoge temperatuur. Zout en peper het gehakt. Haal het gehakt dan van de bbq af en laat het uitlekken zodat zoveel mogelijk vet ervan af is. Je kan eventueel afdeppen met keukenpapier.
  • In de skillet of plancha bak ik de ui, knoflook en de paprika met wat vloeibare boter. Dit duurt een minuutje of 5.
  • Voeg het gehakt, de frito, de barbecuesaus,water en eventueel de chilivlokken toe (voor kids zou ik geen chilivlokken toevoegen). Roer goed door.
  • Nu plaats ik de plancha of skillet boven een indirecte zone. Ik voeg rookhout toe en laat het 25 minuten pruttelen. De saus neemt nu wat rooksmaak met zich mee.
  • Ik snijd ondertussen de hamburgerbroodjes door midden en leg ze eventjes op het directe deel van de barbecue om ze wat knapperig te krijgen.
  • Na 25 minuten roer je nog eens goed door en maak je burgers. Broodjes, ijsbergsla, gehakt saus, augurken, uitjes en de deksel.
  • Smakelijk!!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Broodje sloppy Joe

Vandaag maakte ik een broodje Sloppy Joe. In de VS is dit een waar kinderfeest. Gehakt rullen, kruiden, tomatensaus en barbecue saus. Dat is waar de sloppy Joe om draait. Niet moeilijk maar wel eens leuk om tussendoor te maken.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Burger, Gehakt, Rund
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • Peper
  • Zout
  • 500 gram rundsgehakt
  • Vloeibare boter
  • 125 ml tomatenfrito
  • 100 ml barbecuesaus naar keuze
  • Beetje chilivlokken
  • 2 eetlepels water
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Ijsbergsla
  • Plakjes augurk
  • Gebakken uitjes

Instructies

  • Ik begin met snijden. Eerst snijd ik de ui in kleine stukjes, dan de paprika en dan de tenen knoflook.
  • Dan maak ik de barbecue aan. Ik gebruik een plancha of skillet dit keer. 175 graden is voldoende, maar hoger mag wel.
  • Leg de plancha of skillet boven direct vuur zonder olie of boter. Rul het gehakt in 6-7 minuten op hoge temperatuur. Zout en peper het gehakt. Haal het gehakt dan van de bbq af en laat het uitlekken zodat zoveel mogelijk vet ervan af is. Je kan eventueel afdeppen met keukenpapier.
  • In de skillet of plancha bak ik de ui, knoflook en de paprika met wat vloeibare boter. Dit duurt een minuutje of 5.
  • Voeg het gehakt, de frito, de barbecuesaus,water en eventueel de chilivlokken toe (voor kids zou ik geen chilivlokken toevoegen). Roer goed door.
  • Nu plaats ik de plancha of skillet boven een indirecte zone. Ik voeg rookhout toe en laat het 25 minuten pruttelen. De saus neemt nu wat rooksmaak met zich mee.
  • Ik snijd ondertussen de hamburgerbroodjes door midden en leg ze eventjes op het directe deel van de barbecue om ze wat knapperig te krijgen.
  • Na 25 minuten roer je nog eens goed door en maak je burgers. Broodjes, ijsbergsla, gehakt saus, augurken, uitjes en de deksel.
  • Smakelijk!!