Black angus skirt steak in wood wrapped wraps

Voorbereidingstijd 6 uur
Bereidingstijd 1 uur

Ingrediënten

  • Marinade
  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml soyasaus
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el worchestershiresaus
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl gemalen mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 1 tl honing
  • 800 gram black angus skirt steak
  • 6-8 maiswraps
  • Krop sla
  • 6-8 plakken kaas ik gebruikte Brugse kaas
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • Peper en zout
  • 2 potjes zure room
  • Olijfolie
  • 6-8 cederhouten wood-wraps bv. van Weber

Bereiding

  • Bereid de marinade door alle ingrediënten onder het kopje ‘marinade’ met elkaar te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren.
  • Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen. Bij skirtsteak valt dit over het algemeen mee.
  • Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed.
  • Leg het vlees in de marinade en laat het een uur of 6 marineren in de koelkast.
  • Snijd de zoete puntpaprika’s in lange repen. Verwijder de zaadlijsten.
  • Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 175 graden Celsius. Ik gebruikte dit keer mijn GrillGrates.
  • Leg de woodwraps te weken in water, zorg dat ze onder water blijven.
  • Grill de stukjes vlees en de stroken paprika op hoge temperatuur.
  • Proef het vlees en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal dan het vlees en de paprika van de barbecue.
  • Vul de wraps met zure-room, sla, een plak kaas, de paprika en het vlees.
  • Rol de wraps dicht, smeer ze aan de buitenkant in met olijfolie en doe de woodwrap er omheen.
  • Leg de woodwraps op de grill en grill ze af. Zorg dat de kaas niet in de barbecue loopt.
  • Smakelijk!

Zoete shriracha kalkoendrumsticks

Sriracha is een scherpe chilisaus afkomstig uit Thailand. Ik gebruikte deze pittige saus in combinatie met zoete rum en honing om er een pittig-zoete saus van te maken. Daarbij rookte ik kalkoendrumsticks op kersenhout. Kalkoendrumsticks zijn het meest smaakvolle en sappige deel van de kalkoen, het lekkerste dus. Door dit langzaam te garen blijft het lekker sappig en de kersenrook geeft een heerlijke houtsmaak aan de poten. Achteraf pull ik het vlees en roeren we de saus er lekker door.

Lees verder »

Vietnamese varkenshaas spiesen

Vandaag een bereiding met, mag ik wel zeggen, echt superieure varkenshaas. Ik bestelde bij www.devleesboerderij.nl Iberico varkenshaas. Iberisch varken is een halfwild varken, dat zich uitstekend heeft aangepast aan de extreme temperaturen in het zuiden en zuidwesten van Spanje. Deze zwarte varkens leven in open bossen, “dehesa” genaamd, waar veel steen- en kurkeiken te vinden zijn.

Lees verder »

Hooigerookte Blackangus Cheddar burgers

Hamburgers zijn altijd geweldig om te maken op de barbecue. Je kan variëren met het type vlees, kan van alles toevoegen aan het vlees en je kan variëren in de toppings. Maar wat meestal hetzelfde is is het direct grillen boven een heet vuurtje. Laat dat nou net zijn waar ik in dit recept een andere tour op ga. Voordat ik deze hamburgers grill ga ik ze roken en wel met hooi.

Lees verder »

Farwest US steak & -salad

Vandaag maakte ik een Amerikaanse klassieker. Een ultieme USA grainfed ribeye van maar liefst een kilo, deze marineerde ik met een klassieke steak marinade. Het was een dikke steak, zo’n 4 centimeter, dus hij kon wel wat tijd in de marinade gebruiken. Daarna een reverse-sear bereiding, eerst garen en daarna afgrillen.

Lees verder »

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met miehoen en paksoi

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt. Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit.

Lees verder »

Dominicaanse Ananasribben

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!!

Lees verder »

Santa Maria Tri-tip

Het is weer Vaderdag! Daarvoor heb ik een stoer en niet alledaags recept gemaakt, tenminste hier geen alledaags recept. Ik maakte een tri-tip Santa Maria stijl, afkomstig uit California. Het is geen bereidingswijze maar een heel gerecht. Het gerecht bestaat uit een specifiek bereidde trip-tip, een bonengerecht en (stok)brood of een salsa.

Lees verder »

Boneless Rib Burger

Het is weer Nationale Hamburgerdag, tijd voor een speciale hamburger dus. Mijn doel was een superlekkere burger te maken met goede en ook pure smaken. In plaats van gehakt koos ik dit keer voor ribben. De ribben ga ik overcooked maken, zodat ze van het bot afvallen. Uiteraard is dit niet de bedoeling en op internet wordt ook veel gediscussieerd of je een boneless burger nu met of zonder bot serveert.

Lees verder »

Smoked Queso Dip

Deze barbecue-hit kan niet ontbreken op deze site! Smoked queso dip is een schotel met gerookte kaas+ wat lekkere pittige ingrediënten. Het perfecte voorgerecht om in de barbecue stemming te komen. Combineer het met een sangriaatje of een tequila en dip lekker een paar nachos in deze dip. Heerlijk….

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Black angus skirt steak in wood wrapped wraps

Voorbereidingstijd6 uur
Bereidingstijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: Steak
Porties: 7

Ingrediënten

  • Marinade
  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml soyasaus
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el worchestershiresaus
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl gemalen mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 1 tl honing
  • 800 gram black angus skirt steak
  • 6-8 maiswraps
  • Krop sla
  • 6-8 plakken kaas ik gebruikte Brugse kaas
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • Peper en zout
  • 2 potjes zure room
  • Olijfolie
  • 6-8 cederhouten wood-wraps bv. van Weber

Instructies

  • Bereid de marinade door alle ingrediënten onder het kopje ‘marinade’ met elkaar te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren.
  • Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen. Bij skirtsteak valt dit over het algemeen mee.
  • Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed.
  • Leg het vlees in de marinade en laat het een uur of 6 marineren in de koelkast.
  • Snijd de zoete puntpaprika’s in lange repen. Verwijder de zaadlijsten.
  • Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 175 graden Celsius. Ik gebruikte dit keer mijn GrillGrates.
  • Leg de woodwraps te weken in water, zorg dat ze onder water blijven.
  • Grill de stukjes vlees en de stroken paprika op hoge temperatuur.
  • Proef het vlees en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal dan het vlees en de paprika van de barbecue.
  • Vul de wraps met zure-room, sla, een plak kaas, de paprika en het vlees.
  • Rol de wraps dicht, smeer ze aan de buitenkant in met olijfolie en doe de woodwrap er omheen.
  • Leg de woodwraps op de grill en grill ze af. Zorg dat de kaas niet in de barbecue loopt.
  • Smakelijk!