Black angus skirt steak in wood wrapped wraps

Voorbereidingstijd 6 uur
Bereidingstijd 1 uur

Ingrediënten

  • Marinade
  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml soyasaus
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el worchestershiresaus
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl gemalen mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 1 tl honing
  • 800 gram black angus skirt steak
  • 6-8 maiswraps
  • Krop sla
  • 6-8 plakken kaas ik gebruikte Brugse kaas
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • Peper en zout
  • 2 potjes zure room
  • Olijfolie
  • 6-8 cederhouten wood-wraps bv. van Weber

Bereiding

  • Bereid de marinade door alle ingrediënten onder het kopje ‘marinade’ met elkaar te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren.
  • Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen. Bij skirtsteak valt dit over het algemeen mee.
  • Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed.
  • Leg het vlees in de marinade en laat het een uur of 6 marineren in de koelkast.
  • Snijd de zoete puntpaprika’s in lange repen. Verwijder de zaadlijsten.
  • Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 175 graden Celsius. Ik gebruikte dit keer mijn GrillGrates.
  • Leg de woodwraps te weken in water, zorg dat ze onder water blijven.
  • Grill de stukjes vlees en de stroken paprika op hoge temperatuur.
  • Proef het vlees en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal dan het vlees en de paprika van de barbecue.
  • Vul de wraps met zure-room, sla, een plak kaas, de paprika en het vlees.
  • Rol de wraps dicht, smeer ze aan de buitenkant in met olijfolie en doe de woodwrap er omheen.
  • Leg de woodwraps op de grill en grill ze af. Zorg dat de kaas niet in de barbecue loopt.
  • Smakelijk!

Haasbiefstuk met kruidenkorst

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter

Lees verder »

Pollo al Mattone met pesto penne

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke Hollandse maïskip van www.devleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen.

Lees verder »

Black Angus skirtsteak wood wrapped wraps

De afgelopen koude tijd heb ik veel winterse gerechten gemaakt, maar aangezien het zonnetje weer begint te komen mag het weer wat lichter. Ik heb iets gemaakt dat ik al een tijdje wou maken. Het zijn wraps die ik omwikkel met woodwraps, dus een houten wrap om een maïswrap heen.

Lees verder »

Iers runderstoofpotje van Black Angus in Guinness bier

Mensen die me een beetje volgen weten dat ik het leuk vind om stoofpotjes te maken in de winter. Deze keer maakte ik een Iers runderstoofpotje van Black Angus sucade en de saus maakte ik van Guinness bier. Het goed kan het leven zijn. Het stoofpotje is met groenten en aardappels in één.

Lees verder »

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Cavemanstyle is de meest rauwe stijl van barbecueën, daarbij leg je het vlees gewoon in de hete kolen en wacht je tot het vlees zijn gewenst gaarheid bereikt. Ik vind het zelf altijd wel spectaculair om zo je eten te bereiden. Simpel om te maken, wel even goed opletten. Dit keer een porterhouse-steak uit de Bommelerwaard. Wat is dat?

Lees verder »

Braziliaanse Picanha met molho à campanha

Picanha is natuurlijk een fantastisch stuk vlees en goed bereid heeft het eigenlijk niets extra nodig dan wat zout en peper. Zeker als je een wat betere picanha hebt. Ik gebruikte deze keer een picanha van www.devleesboerderij.nl. Het was een USA grainfed picanha met een mooie vetkap.

Lees verder »

Spruitjes met spek en krieltjes

Ik vind het altijd leuk om een complete maaltijd op de barbecue te bereiden. De basis is voor mij vaak vlees of vis en dan is het altijd puzzelen wat ik er nog bij maak. Voor winterse gerechten is dit een heerlijk bijgerecht. Het is ook simpel en snel klaar. Het enige wat je wat tijd kost is de spruitjes schoonmaken.

Lees verder »

Gerookte wild zwijnenbout met een honing-tijm glaze.

Het is hartje winter en het is koud. Wat is er nu lekkerder dan een stevige maaltijd op de barbecue te bereiden. Afgelopen weekend koos ik voor een bout van een wild zwijn, de voorvader van het varken. Ik maakte een bout van ongeveer 2 kilo. Deze werd geïnjecteerd, gerookt op hout van eiken rode wijnvaten en daarna mooi een glanzende lak gezet.

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Black angus skirt steak in wood wrapped wraps

Voorbereidingstijd6 uur
Bereidingstijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Overig
Trefwoord: Steak
Porties: 7

Ingrediënten

  • Marinade
  • 60 ml balsamico azijn
  • 60 ml soyasaus
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el worchestershiresaus
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl gemalen mosterd
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix
  • 1 tl honing
  • 800 gram black angus skirt steak
  • 6-8 maiswraps
  • Krop sla
  • 6-8 plakken kaas ik gebruikte Brugse kaas
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • Peper en zout
  • 2 potjes zure room
  • Olijfolie
  • 6-8 cederhouten wood-wraps bv. van Weber

Instructies

  • Bereid de marinade door alle ingrediënten onder het kopje ‘marinade’ met elkaar te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren.
  • Haal het vlees uit de koeling en dep het af met keukenpapier. Kijk het vlees na op oneffenheden, overtollig vet of (harde) stukjes die je wil verwijderen. Bij skirtsteak valt dit over het algemeen mee.
  • Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed.
  • Leg het vlees in de marinade en laat het een uur of 6 marineren in de koelkast.
  • Snijd de zoete puntpaprika’s in lange repen. Verwijder de zaadlijsten.
  • Maak de barbecue klaar voor volledig indirect. Afhankelijk van het model vereist dit een andere opbouw. Bij een kamado maak je gebruik van de heat deflector, bij een nieuwer model Weber gebruik je de diffuser plate en bij een ouder model Weber bouw je het vuur naast het midden. Smokers zijn meestal helemaal indirect, dus daar hoef je niets extra te doen. De richttemperatuur voor de ketel is 175 graden Celsius. Ik gebruikte dit keer mijn GrillGrates.
  • Leg de woodwraps te weken in water, zorg dat ze onder water blijven.
  • Grill de stukjes vlees en de stroken paprika op hoge temperatuur.
  • Proef het vlees en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal dan het vlees en de paprika van de barbecue.
  • Vul de wraps met zure-room, sla, een plak kaas, de paprika en het vlees.
  • Rol de wraps dicht, smeer ze aan de buitenkant in met olijfolie en doe de woodwrap er omheen.
  • Leg de woodwraps op de grill en grill ze af. Zorg dat de kaas niet in de barbecue loopt.
  • Smakelijk!