BBQMarq pulled pork basisrecept

Pulled pork is echt zo’n typisch barbecuerecept. Het internet staat vol van recepten, maar na het vele malen te maken kom je toch op je eigen recept uit. Dit is mijn pulled pork basisrecept. Ik heb ook nog een basisrecept met injectiemix, dat komt later op de site. Het leuke is dat je het zelf naar hartenlust kan aanpassen om andere smaken te krijgen.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 12 uur
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 14 uur

Ingrediënten

  • 1,75-2,00 kg procureur of varkensschouder
  • NOSKOS Pork rub of een andere rub naar smaak
  • Appel of kersenhout liefst chunks
  • Aluminiumschaal
  • 2 eetlepels honing
  • 120 ml BBQ saus
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 200 ml appelsap
  • 2 eetlepels water

Bereiding

  • Als je procureur uit de diepvries komt zorg dan dat deze helemaal ontdooid is. Voor dit gewicht heb je wel 24u ontdooitijd nodig.
  • Trim het vet een beetje weg, kleine stukjes vet mogen blijven zitten
  • Rub met je gekozen rub en laat een uur rusten
  • Maak ondertussen de barbecue aan voor indirecte bereiding
  • Plaats een grote schaal met heet water (zorgt voor de vochtigheid en voor de stabilisatie van de temperatuuin je ketelbarbecue of gebruik een watersmoker.
  • Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft tussen de 90-110 graden Celsius
  • Doe de procureur in een grote aluminium schaal en zet de op de BBQ
  • Voeg wat rookhout toe, appelchunks of kersenhout
  • Laat dit 5 uur garen, voeg de eerste drie uur af en toe wat hout toe
  • Maak ondertussen de glaze
  • Breng de glaze zacht aan de kook in een klein pannetje
  • Twee eetlepels appel(cider)azijn
  • Twee eetlepels honing
  • Twee eetlepels water
  • 120ml BBQ barbecuesaus (Smokey BBQ saus)
  • Schenk of smeer de glaze warm over het vlees
  • Laat dit nog 2 uur garen
  • Voeg het appelsap toe aan het vlees
  • Dek de procureur af met een dubbele laag aluminiumfolie
  • Laat het vlees garen tot 86 graden, de dome temperatuur mag tot de 120 graden gaan, dit kan nog 5u duren
  • Laat het vlees een half uur tot een uur rusten
  • Trek het uit elkaar met berenklauwen en meng het met het resterende vocht
  • Smakelijk!

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

BBQMarq pulled pork basisrecept

Pulled pork is echt zo’n typisch barbecuerecept. Het internet staat vol van recepten, maar na het vele malen te maken kom je toch op je eigen recept uit. Dit is mijn pulled pork basisrecept. Ik heb ook nog een basisrecept met injectiemix, dat komt later op de site. Het leuke is dat je het zelf naar hartenlust kan aanpassen om andere smaken te krijgen.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd12 uur
Rusttijd1 uur
Totale tijd14 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Indirect, Roken, Varken
Porties: 6

Ingrediënten

  • 1,75-2,00 kg procureur of varkensschouder
  • NOSKOS Pork rub of een andere rub naar smaak
  • Appel of kersenhout liefst chunks
  • Aluminiumschaal
  • 2 eetlepels honing
  • 120 ml BBQ saus
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 200 ml appelsap
  • 2 eetlepels water

Instructies

  • Als je procureur uit de diepvries komt zorg dan dat deze helemaal ontdooid is. Voor dit gewicht heb je wel 24u ontdooitijd nodig.
  • Trim het vet een beetje weg, kleine stukjes vet mogen blijven zitten
  • Rub met je gekozen rub en laat een uur rusten
  • Maak ondertussen de barbecue aan voor indirecte bereiding
  • Plaats een grote schaal met heet water (zorgt voor de vochtigheid en voor de stabilisatie van de temperatuuin je ketelbarbecue of gebruik een watersmoker.
  • Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft tussen de 90-110 graden Celsius
  • Doe de procureur in een grote aluminium schaal en zet de op de BBQ
  • Voeg wat rookhout toe, appelchunks of kersenhout
  • Laat dit 5 uur garen, voeg de eerste drie uur af en toe wat hout toe
  • Maak ondertussen de glaze
  • Breng de glaze zacht aan de kook in een klein pannetje
  • Twee eetlepels appel(cider)azijn
  • Twee eetlepels honing
  • Twee eetlepels water
  • 120ml BBQ barbecuesaus (Smokey BBQ saus)
  • Schenk of smeer de glaze warm over het vlees
  • Laat dit nog 2 uur garen
  • Voeg het appelsap toe aan het vlees
  • Dek de procureur af met een dubbele laag aluminiumfolie
  • Laat het vlees garen tot 86 graden, de dome temperatuur mag tot de 120 graden gaan, dit kan nog 5u duren
  • Laat het vlees een half uur tot een uur rusten
  • Trek het uit elkaar met berenklauwen en meng het met het resterende vocht
  • Smakelijk!