Aziatisch gestoofde lamsschenkel met miehoen en paksoi

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt. Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit. Het bijzondere aan dit gerecht is dat het vlees zowel gestoofd wordt als gerookt. Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 0.5 uur en een bereidingstijd van 6 uur.

Ingrediënten

  • 4 Tesselse Lamsschenkels ong 2000 gram
  • 1 sinaasappel
  • 6 steranijs
  • 200 ml water
  • 200 ml soyasaus
  • 200 ml rijstwin Shaoxing
  • 180 gram basterdsuiker
  • 6 el sesamolie
  • Scheut cointreaux

Overig

  • 1 pak mihoen
  • 2 paksoi
  • Alumiumium schaal wokschaal van AH zijn fijn

Bereiding

  • Haal het vlees uit de koeling en dep af
  • Prik het vlees (20x per schenkel) in
  • Meng de bovenstaande ingrediënten, rasp de sinaasappel grof en voeg toe.
  • Doe de schenkels in een aluminiumfolie bak, voeg de schenkels en het mengsel van hierboven toe.
  • Maak de barbecue aan, direct vuur, 160 graden. Voeg kersenhout toe voor 6u roken.
  • Zet de bak op het vuur en rook 6u lang. Draai de schenkels elk half uur om en doe wat vocht op het vlees.
  • Bij een kerntemperatuur van 91 zijn de schenkels klaar.
  • Kook de mihoen snel (vaak 4 minuten) en de paksoi 10 minuten.
  • Serveer het gerecht bij elkaar met wat Cassave.

Zoete shriracha kalkoendrumsticks

Sriracha is een scherpe chilisaus afkomstig uit Thailand. Ik gebruikte deze pittige saus in combinatie met zoete rum en honing om er een pittig-zoete saus van te maken. Daarbij rookte ik kalkoendrumsticks op kersenhout. Kalkoendrumsticks zijn het meest smaakvolle en sappige deel van de kalkoen, het lekkerste dus. Door dit langzaam te garen blijft het lekker sappig en de kersenrook geeft een heerlijke houtsmaak aan de poten. Achteraf pull ik het vlees en roeren we de saus er lekker door.

Lees verder »

Vietnamese varkenshaas spiesen

Vandaag een bereiding met, mag ik wel zeggen, echt superieure varkenshaas. Ik bestelde bij www.devleesboerderij.nl Iberico varkenshaas. Iberisch varken is een halfwild varken, dat zich uitstekend heeft aangepast aan de extreme temperaturen in het zuiden en zuidwesten van Spanje. Deze zwarte varkens leven in open bossen, “dehesa” genaamd, waar veel steen- en kurkeiken te vinden zijn.

Lees verder »

Hooigerookte Blackangus Cheddar burgers

Hamburgers zijn altijd geweldig om te maken op de barbecue. Je kan variëren met het type vlees, kan van alles toevoegen aan het vlees en je kan variëren in de toppings. Maar wat meestal hetzelfde is is het direct grillen boven een heet vuurtje. Laat dat nou net zijn waar ik in dit recept een andere tour op ga. Voordat ik deze hamburgers grill ga ik ze roken en wel met hooi.

Lees verder »

Farwest US steak & -salad

Vandaag maakte ik een Amerikaanse klassieker. Een ultieme USA grainfed ribeye van maar liefst een kilo, deze marineerde ik met een klassieke steak marinade. Het was een dikke steak, zo’n 4 centimeter, dus hij kon wel wat tijd in de marinade gebruiken. Daarna een reverse-sear bereiding, eerst garen en daarna afgrillen.

Lees verder »

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met miehoen en paksoi

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt. Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit.

Lees verder »

Dominicaanse Ananasribben

We mogen inmiddels genieten van een paar warme dagen in ons kikkerland, daarom een heel zomers gerecht geïnspireerd door recepten uit het Caribisch gebied. Ik maakte een heel fruitig rib-recept. Ribben worden gerookt op kersenhout en ge-sprayed met ananassap en appelazijn. Een heerlijk zoetzure combinatie. Daarnaast maakte ik een zoetpittige saus met de inhoud van een ananas! Laat de zomer maar komen!!

Lees verder »

Santa Maria Tri-tip

Het is weer Vaderdag! Daarvoor heb ik een stoer en niet alledaags recept gemaakt, tenminste hier geen alledaags recept. Ik maakte een tri-tip Santa Maria stijl, afkomstig uit California. Het is geen bereidingswijze maar een heel gerecht. Het gerecht bestaat uit een specifiek bereidde trip-tip, een bonengerecht en (stok)brood of een salsa.

Lees verder »

Boneless Rib Burger

Het is weer Nationale Hamburgerdag, tijd voor een speciale hamburger dus. Mijn doel was een superlekkere burger te maken met goede en ook pure smaken. In plaats van gehakt koos ik dit keer voor ribben. De ribben ga ik overcooked maken, zodat ze van het bot afvallen. Uiteraard is dit niet de bedoeling en op internet wordt ook veel gediscussieerd of je een boneless burger nu met of zonder bot serveert.

Lees verder »

Smoked Queso Dip

Deze barbecue-hit kan niet ontbreken op deze site! Smoked queso dip is een schotel met gerookte kaas+ wat lekkere pittige ingrediënten. Het perfecte voorgerecht om in de barbecue stemming te komen. Combineer het met een sangriaatje of een tequila en dip lekker een paar nachos in deze dip. Heerlijk….

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Aziatisch gestoofde lamsschenkel met miehoen en paksoi

De mensen die mij een beetje volgen weten dat ik graag Amerikaanse gerechten maak, dat Grieks ook favoriet is en hier en daar eens een TexMex maaltijd wordt gemaakt. Vandaag gaan we op de Aziatische tour en maak ik gerookte lamsschenkelstoof met miehoen en paksoi. Een gerecht dat vol staat van de smaken. Schenkel is een stuk poot, waar ook nog been en merg in zit. Het bijzondere aan dit gerecht is dat het vlees zowel gestoofd wordt als gerookt. Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 0.5 uur en een bereidingstijd van 6 uur.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: Lam
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 Tesselse Lamsschenkels ong 2000 gram
  • 1 sinaasappel
  • 6 steranijs
  • 200 ml water
  • 200 ml soyasaus
  • 200 ml rijstwin Shaoxing
  • 180 gram basterdsuiker
  • 6 el sesamolie
  • Scheut cointreaux

Overig

  • 1 pak mihoen
  • 2 paksoi
  • Alumiumium schaal wokschaal van AH zijn fijn

Instructies

  • Haal het vlees uit de koeling en dep af
  • Prik het vlees (20x per schenkel) in
  • Meng de bovenstaande ingrediënten, rasp de sinaasappel grof en voeg toe.
  • Doe de schenkels in een aluminiumfolie bak, voeg de schenkels en het mengsel van hierboven toe.
  • Maak de barbecue aan, direct vuur, 160 graden. Voeg kersenhout toe voor 6u roken.
  • Zet de bak op het vuur en rook 6u lang. Draai de schenkels elk half uur om en doe wat vocht op het vlees.
  • Bij een kerntemperatuur van 91 zijn de schenkels klaar.
  • Kook de mihoen snel (vaak 4 minuten) en de paksoi 10 minuten.
  • Serveer het gerecht bij elkaar met wat Cassave.