Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van www.devleesboerderij.nl. Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook. Daarbij serveerde ik een eenvoudige frisse salade en een yoghurtsaus met knoflook. Een heerlijk gerecht voor de lente! Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 45 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram lamsboutschijf
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 75 ml vers citroensap
  • 2 tl gedroogde munt
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • Verse zwarte peper
  • 4 tomaten
  • Rucola sla
  • Komkommer
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Verse salie

Bereiding

  • Haal het vlees uit de koeling, dep het af en verwijder het dikste vet. Snijd het vlees in blokken van 4 x 4 centimeter.
  • Snijd de paprika’s in blokken van 3x3 centimeter.
  • Maak de marinade met het citroensap, de helft van de munt en 1 geperste teen knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Doe het vlees en de marinade in een ziplock-zakje en marineer minimaal 30 minuten.
  • Maak de barbecue aan voor direct grillen, temperatuur 180-200 graden Celsius.
  • Snijd de tomaten, smeer in met olijfolie, doe er zout peper en vers gesneden salie op.
  • Maak de yoghurtsaus door de yoghurt, de knoflook, munt en peper en zout.
  • Rijg de paprika en het vlees op spiesen.
  • Grill de spiesen op de barbecue tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius. Grill ook de tomaten.
  • Serveer de borden met rucolasla, komkommer, de spiesen, de tomaten en de yoghurt-munt saus.
  • Smakelijk!

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van www.devleesboerderij.nl. Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook.

Lees verder »

Cinnamon Rolls

Soms is het leuk een hele maaltijd op de barbecue te bereiden inclusief dessert. Cinnamon rolls is een lekkere zoete hap die je op je barbecue kan bereiden. Let even op, het kost toch nogal wat tijd om deze te maken én ik vind ze lekkerder als ze afgekoeld zijn dan als ze nog warm zijn.

Lees verder »

Haasbiefstuk met kruidenkorst

De lente loont zich voor wat lichtere gerechten dan in de winter. Buiten dat zijn er weer verse asperges en kruiden. In dit gerecht combineer ik de pure smaken van de haasbiefstuk met vers gesneden kruiden en romige zelf gemaakt kruidenboter

Lees verder »

Pollo al Mattone met pesto penne

Vandaag maak ik eens iets Italiaans, Toscaans om precies te zijn, dat doe ik eigenlijk niet zo vaak. De basis van het gerecht is een heerlijke Hollandse maïskip van www.devleesboerderij.nl. Daar ga ik iets speciaals me doen. We gaan de kip ‘al mattone’ maken, dat is niet meer dan een hete steen bovenop de kip op het moment van grillen.

Lees verder »

Black Angus skirtsteak wood wrapped wraps

De afgelopen koude tijd heb ik veel winterse gerechten gemaakt, maar aangezien het zonnetje weer begint te komen mag het weer wat lichter. Ik heb iets gemaakt dat ik al een tijdje wou maken. Het zijn wraps die ik omwikkel met woodwraps, dus een houten wrap om een maïswrap heen.

Lees verder »

Iers runderstoofpotje van Black Angus in Guinness bier

Mensen die me een beetje volgen weten dat ik het leuk vind om stoofpotjes te maken in de winter. Deze keer maakte ik een Iers runderstoofpotje van Black Angus sucade en de saus maakte ik van Guinness bier. Het goed kan het leven zijn. Het stoofpotje is met groenten en aardappels in één.

Lees verder »

Cavemanstyle porterhousesteak met gebakken paprikasalade

Cavemanstyle is de meest rauwe stijl van barbecueën, daarbij leg je het vlees gewoon in de hete kolen en wacht je tot het vlees zijn gewenst gaarheid bereikt. Ik vind het zelf altijd wel spectaculair om zo je eten te bereiden. Simpel om te maken, wel even goed opletten. Dit keer een porterhouse-steak uit de Bommelerwaard. Wat is dat?

Lees verder »

Braziliaanse Picanha met molho à campanha

Picanha is natuurlijk een fantastisch stuk vlees en goed bereid heeft het eigenlijk niets extra nodig dan wat zout en peper. Zeker als je een wat betere picanha hebt. Ik gebruikte deze keer een picanha van www.devleesboerderij.nl. Het was een USA grainfed picanha met een mooie vetkap.

Lees verder »

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Australische Lamsspiesen met citroen en knoflook

Afgelopen weekend maakte ik lamsspiesen op Australische wijze. Als basis gebruikte is lamsbout (schijf) van www.devleesboerderij.nl. Ik bestelde een plak van de bout, zonder bot. Lamsvlees is vrij mals en licht verteerbaar, zeker de achterpoot. Daarom combineerde ik het met een frisse marinade van citroen, munt en knoflook. Daarbij serveerde ik een eenvoudige frisse salade en een yoghurtsaus met knoflook. Een heerlijk gerecht voor de lente! Het gerecht is voor 4 personen, heeft een voorbereidingstijd van 45 minuten en een bereidingstijd van 30 minuten.
Voorbereidingstijd45 min
Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Australisch
Trefwoord: Spies
Porties: 4

Ingrediënten

  • 750 gram lamsboutschijf
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 75 ml vers citroensap
  • 2 tl gedroogde munt
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • Verse zwarte peper
  • 4 tomaten
  • Rucola sla
  • Komkommer
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Verse salie

Instructies

  • Haal het vlees uit de koeling, dep het af en verwijder het dikste vet. Snijd het vlees in blokken van 4 x 4 centimeter.
  • Snijd de paprika’s in blokken van 3x3 centimeter.
  • Maak de marinade met het citroensap, de helft van de munt en 1 geperste teen knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Doe het vlees en de marinade in een ziplock-zakje en marineer minimaal 30 minuten.
  • Maak de barbecue aan voor direct grillen, temperatuur 180-200 graden Celsius.
  • Snijd de tomaten, smeer in met olijfolie, doe er zout peper en vers gesneden salie op.
  • Maak de yoghurtsaus door de yoghurt, de knoflook, munt en peper en zout.
  • Rijg de paprika en het vlees op spiesen.
  • Grill de spiesen op de barbecue tot een kerntemperatuur van 60 graden Celsius. Grill ook de tomaten.
  • Serveer de borden met rucolasla, komkommer, de spiesen, de tomaten en de yoghurt-munt saus.
  • Smakelijk!