Appelcrumble met bacon bourbon en vanille-ijs

Soms is het ook gewoon lekker om te snoepen als je iets van de barbecue maakt, dit recept is gewoon echt slecht: je kan er niet vanaf blijven! Als je nu een lekkere maaltijd hebt gehad en je wil nog een klein gerechtje na maken, dan kun je dit best voor 4 personen nemen en dan lekker met de lepel uit de skillet eten. Ik gebruikte zelf een skillet van 20 cm.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten

Vulling:

  • Handje/Doosje Rozijnen
  • 2 plakken dik gezouten spek
  • 3 appels elstars
  • 8 eetlepels bourbon
  • 1 tl citroenschil geraspt
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 eetlepel bloem
  • Beetje zout
  • 25 gram bruine basterdsuiker

Crumble:

  • 3 of 4 bollen vanille ijs
  • Beetje zout
  • 33 gram kristalsuiker
  • 33 gram bruine basterdsuiker
  • 20 gram bloem
  • 3 theebiscuits in stukje gedaan
  • 75 gram roomboter in blokjes van 1x1

Bereiding

  • Ik start met de rozijnen. Die doe ik in een kommetje met warm water en laat ze 15 minuten wellen.
  • Ik maak de barbecue aan voor indirect barbecueën, temperatuur van 200 graden, ik zet de skillet er al direct op zodat deze goed heet wordt.
  • Ondertussen bereid ik de vulling. Ik schil de appels en snijd ze in stukjes van 2x2 cm. Ik doe de suikers, bloem, kaneel, citroenrasp, zout en de bourbon erdoor.
  • Dan haal ik de rozijnen uit het water en voeg ze ook toe. Goed door elkaar roeren.
  • Dan maken we de crumble. Ik neem een kom en doe er de boter, koekjes, bloem, suikers en het zout in. Ik kneed het met mijn handen door.
  • Ik snijd het spek in kleine blokjes van 1x1cm. Dan bak ik het spek zonder boter of olie in de skillet. Als het lekker bruin is is het spek klaar.
  • Dan voeg ik de vulling toe en doe er de crumble bovenop.
  • Deksel van de barbecue sluiten en 35-40 minuten wachten. Als het gereed is doe je er nog een paar bolletjes ijs op en smullen maar.
  • Smakelijk!
  • Tip: om je skillet schoon te krijgen moet je hem weer warm maken en dan de restanten met een houten spatel verwijderen (het is plakboel).

Deel dit recept met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Appelcrumble met bacon bourbon en vanille-ijs

Soms is het ook gewoon lekker om te snoepen als je iets van de barbecue maakt, dit recept is gewoon echt slecht: je kan er niet vanaf blijven! Als je nu een lekkere maaltijd hebt gehad en je wil nog een klein gerechtje na maken, dan kun je dit best voor 4 personen nemen en dan lekker met de lepel uit de skillet eten. Ik gebruikte zelf een skillet van 20 cm.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd35 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Aardappel, bourbon
Porties: 4

Ingrediënten

Vulling:

  • Handje/Doosje Rozijnen
  • 2 plakken dik gezouten spek
  • 3 appels elstars
  • 8 eetlepels bourbon
  • 1 tl citroenschil geraspt
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 0,5 eetlepel bloem
  • Beetje zout
  • 25 gram bruine basterdsuiker

Crumble:

  • 3 of 4 bollen vanille ijs
  • Beetje zout
  • 33 gram kristalsuiker
  • 33 gram bruine basterdsuiker
  • 20 gram bloem
  • 3 theebiscuits in stukje gedaan
  • 75 gram roomboter in blokjes van 1x1

Instructies

  • Ik start met de rozijnen. Die doe ik in een kommetje met warm water en laat ze 15 minuten wellen.
  • Ik maak de barbecue aan voor indirect barbecueën, temperatuur van 200 graden, ik zet de skillet er al direct op zodat deze goed heet wordt.
  • Ondertussen bereid ik de vulling. Ik schil de appels en snijd ze in stukjes van 2x2 cm. Ik doe de suikers, bloem, kaneel, citroenrasp, zout en de bourbon erdoor.
  • Dan haal ik de rozijnen uit het water en voeg ze ook toe. Goed door elkaar roeren.
  • Dan maken we de crumble. Ik neem een kom en doe er de boter, koekjes, bloem, suikers en het zout in. Ik kneed het met mijn handen door.
  • Ik snijd het spek in kleine blokjes van 1x1cm. Dan bak ik het spek zonder boter of olie in de skillet. Als het lekker bruin is is het spek klaar.
  • Dan voeg ik de vulling toe en doe er de crumble bovenop.
  • Deksel van de barbecue sluiten en 35-40 minuten wachten. Als het gereed is doe je er nog een paar bolletjes ijs op en smullen maar.
  • Smakelijk!
  • Tip: om je skillet schoon te krijgen moet je hem weer warm maken en dan de restanten met een houten spatel verwijderen (het is plakboel).